Καθηγητές Πανεπιστημίων: Στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Καθηγητές ΑΕΙ: Στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία

Η ΠΟΣΔΕΠ προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ψήφισμα που έγινε ομόφωνα δεκτό, κατά την διάρκεια του 16ου συνεδρίου, η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών Καθηγητών (ΠΟΣΔΕΠ) δήλωσε πως υποστηρίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

Ακόμη, η ΠΟΣΔΕΠ τονίζει ότι στηρίζει το φοιτητικό κίνημα, λέγοντας πως «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους.»

Μάλιστα, προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, καθώς και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα από την Δευτέρα (05/02) μέχρι και την Παρασκευή (09/02).

Αναλυτικά:

«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης οι οποίοι οφείλουν να προασπίσουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητά τους.

Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους.

Η ΠΟΣΔΕΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ για όσα Τμήματα και συναδέλφους βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, στηρίζει την ανυπακοή τους εφόσον κρίνουν ότι διακυβεύεται το αδιάβλητο της εξέτασης, και παράλληλα προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα, από αύριο Δευτέρα 5/2 έως την Παρασκευή 9/2.»

Καθηγητές καλούν σε αποχή από την εξεταστική!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.