Ο Πρωθυπουργός στην ΠτΔ / Οι δηλώσεις για τα Πανεπιστήμια και την εξεταστική των φοιτητών
Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι στη Δημοκρατία οι κινητοποιήσεις αποτελούν ένα μέσο έκφρασης της αντίθετης γνώμης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η λειτουργία των πανεπιστημίων.
Την πρόθεσή του να ενισχύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία συναντήθηκαν.
Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα θέματα (αγρότες, εξοπλιστικά, κα) και στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όσο και από τους αγρότες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ξεδιπλώνει με μεγάλη ταχύτητα το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.
- ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ σπουδάζοντας στην Ελλάδα για το ΜΒΑ του University of Hertfordshire / Άνοιξαν οι αιτήσεις
- Προκηρύχθηκε το Δι-ιδρυματικό Μεταπτυχιακό στη "Διοίκηση στη Ναυτική Διοίκηση και Τεχνολογία" - 15 υποτροφίες αριστείας / ΑΙΤΗΣΕΙΣ 2025-2026
- Προκηρύχθηκαν 30 θέσεις για Διδακτορικές Σπουδές (2025-2026) στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών / Παρέχονται και Υποτροφίες
Σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση είναι «λογικό να προκαλεί, όπως κάθε μεγάλη μεταρρύμιση, αντιδράσεις» και παραδέχθηκε ότι «έχει οδηγήσει σε σχετική αναταραχή στον χώρο των πανεπιστημίων».
Πρόσθεσε όμως ότι στόχος δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά και «να ενισχύσουμε ουσιαστικά και το δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως έχουμε κάνει ουσιαστικά εδώ και 4,5 χρόνια»
Απαντώντας του και αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις, η κ.Σακελλαροπούλου τόνισε ότι στη Δημοκρατία αποτελούν ένα μέσο έκφρασης της αντίθετης γνώμης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η λειτουργία των πανεπιστημίων και να προστατευθεί το δικαίωμα των φοιτητών να τελειώσουν τις σπουδές τους, να μην χάσουν εξεταστική.
Τα Πανεπιστήμια αποφασίζουν για την εξεταστική!
Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.
- Επιδοτούμενο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων για πιστοποίηση Πληροφορικής με δικαιούχους τους φοιτητές Θεσσαλονίκης / Δήλωση Συμμετοχής, Ημερομηνίες
- Μεταπτυχιακό στην "Ηγεσία της Υγείας" / 75% εξ αποστάσεως εκπαίδευση 2025-2026
- 100% εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ και του EWC "Ταυτότητα, Εκπαίδευση και Ικανότητες για Δημοκρατικό Πολιτισμό" 2025-2026 / ΑΙΤΗΣΕΙΣ