Ο Πρωθυπουργός στην ΠτΔ / Δηλώσεις για Πανεπιστήμια και εξεταστική φοιτητών

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ο Πρωθυπουργός στην ΠτΔ / Οι δηλώσεις για τα Πανεπιστήμια και την εξεταστική των φοιτητών

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι στη Δημοκρατία οι κινητοποιήσεις αποτελούν ένα μέσο έκφρασης της αντίθετης γνώμης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η λειτουργία των πανεπιστημίων.

Την πρόθεσή του να ενισχύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία συναντήθηκαν.

Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα θέματα (αγρότες, εξοπλιστικά, κα) και στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όσο και από τους αγρότες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ξεδιπλώνει με μεγάλη ταχύτητα το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. 

Σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση είναι «λογικό να προκαλεί, όπως κάθε μεγάλη μεταρρύμιση, αντιδράσεις» και παραδέχθηκε ότι «έχει οδηγήσει σε σχετική αναταραχή στον χώρο των πανεπιστημίων». 

Πρόσθεσε όμως ότι στόχος δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά και «να ενισχύσουμε ουσιαστικά και το δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως έχουμε κάνει ουσιαστικά εδώ και 4,5 χρόνια»

Απαντώντας του και αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις, η κ.Σακελλαροπούλου τόνισε ότι στη Δημοκρατία αποτελούν ένα μέσο έκφρασης της αντίθετης γνώμης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η λειτουργία των πανεπιστημίων και να προστατευθεί το δικαίωμα των φοιτητών να τελειώσουν τις σπουδές τους, να μην χάσουν εξεταστική.

Τα Πανεπιστήμια αποφασίζουν για την εξεταστική!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.