Πρυτάνεις: Έκτακτη σύνοδος για τις καταλήψεις και την εξεταστική!

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Πρυτάνεις: Έκτακτη Σύνοδος για τις καταλήψεις και την εξεταστική!

Σύνοδος Πρυτάνεων: «Μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια η Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρίασή της θα το εξετάσει και θα διατυπώσει την άποψή της».

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαδικτυακή Εξεταστική στα Πανεπιστήμια λόγω καταλήψεων / ΑΠΟΦΑΣΗ

Θα ακολουθήσει νέο άρθρο για τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων / Καταλήψεις για την ερχόμενη εβδομάδα. Συντονιστείτε για την άμεση ενημέρωσή σας στο VIBER πατώντας εδώ.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε στις (23/01) έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τις καταλήψεις των πανεπιστημίων.

Μάλιστα, τονίζει ότι είναι υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου, αλλά μέσω διαλόγου, ενώ θα επανέλθει διατυπώνοντας την άποψή της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διανύοντας μία περίοδο αναμονής ως προς την επόμενη ημέρα της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας, κατά την οποία τα πανεπιστήμια βρίσκονται αντιμέτωπα με καταλήψεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και το εαρινό εξάμηνο.

Είμαστε υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τον δημοκρατικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση σχετικά με την σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη της στήριξης της πολιτείας τόσο με σημαντική αύξηση της τακτικής επιχορήγησης όσο και με θέσεις μόνιμου διδακτικού και διοικητικού προσωπικού.

Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Καλούμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του. 

Μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια η Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρίασή της θα το εξετάσει και θα διατυπώσει την άποψή της.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.