Μαρινάκης: "Παράνομες οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια"

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Μαρινάκης:"Παράνομες οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια"

Φοιτητικές Ειδήσεις: Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει βήμα πίσω για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και πως "ποτέ δεν θα θεωρήσουμε νόμιμη πράξη μία κατάληψη". Τι δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τις καταλήψεις που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή σε αρκετές σχολές.

Δηλώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Σύμφωνα με όσα είπε, ενάντια είναι η κυβέρνηση με τις καταλήψεις, ενώ χαρακτήρισε τα αιτήματα των φοιτητών ως «παρωχημένα».

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε το σχετικό νομοσχέδιο «εμβληματική μεταρρύθμιση» και δήλωσε: «Δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω». 

Σχολίασε επίσης ότι: «Δεν καταλαβαίνουμε το λόγο των αντιδράσεων. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ιδεοληψίες ενώ ο κόσμος προχωρά μπροστά». Υποστήριξε άλλωστε ότι το μόνο για το οποίο μπορεί να γίνει κριτική είναι γιατί άργησε τόσο το ελληνικό κράτος να επιτρέψει λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ. «Ευτυχώς υπάρχουν εικόνες λιγότερης προσέλευσης σε διαδηλώσεις από ό,τι στο παρελθόν, για να θυμίζουν που ήμασταν και που θέλουμε να πάμε», είπε μάλιστα ειρωνικά ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη: Οι ποινές που ορίζει το πειθαρχικό δίκαιο στα Πανεπιστήμια

Καταλήψεις και φοιτητές

Μαρινάκης:"Παράνομες οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια"

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο καταλήψεων σε ΑΕΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε καταρχήν: «Ήμουνα νιός και γέρασα. Θα μπορούσα να πάρω ανακοινώσεις, που διάβαζα ως φοιτητής, όταν λόγω αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε η αναθεώρηση του άρθρου 16. Είχαμε ακριβώς τις ίδιες ανακοινώσεις από νεολαίες κομμάτων της αριστεράς και στη συνέχεια και του ΠΑΣΟΚ. Η δική μας γενιά έχασε δύο εξάμηνα τότε». 

Παράνομη πράξη μία κατάληψη

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε: «A priori, ποτέ δεν θα θεωρήσουμε νόμιμη πράξη μία κατάληψη. Προσωπικά κιόλας πιστεύω ότι η κατάληψη είναι μια παράνομη πράξη.». Ενώ σημείωσε ότι «υπάρχει νόμος για κινητοποιήσεις και θα εφαρμοστεί το δικαίωμα πολιτών να διαδηλώσουν, αλλά στο πλαίσιο του νόμου».

Υποστήριξε επίσης ότι τα αιτήματα των φοιτητών που αντιδρούν «είναι παρωχημένα χωρίς τεκμηρίωση και αναπαράγουν στερεότυπα προηγούμενων δεκαετιών, που τα έχουν καταρρίψει όλες οι χώρες του κόσμου».

Το Σχετικό Απόσπασμα

@foititikanea Μαρινάκης: «Παράνομες οι #Καταλήψεις στα #Πανεπιστήμια» #κυβερνηση_μητσοτακη #ιδιωτικαπανεπιστημια #φοιτητες #φοιτητικανεα #foititikanea ♬ original sound - Φοιτητικά Νέα®

Οι ποινές που ορίζει το πειθαρχικό δίκαιο στα Πανεπιστήμια