Υπουργός Παιδείας: Τέλος το κρατικό μονοπώλιο στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Υπουργός Παιδείας: Τέλος το κρατικό μονοπώλιο στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε στην ημερίδα του Study in Greece, ότι το θεσμικό πλαίσιο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, μαζί με τα μέσα για τη διευκόλυνση αυτού του εγχειρήματος, αλλά «πρέπει να κάνουμε περισσότερα και αυτό αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο υπουργός ανακοίνωσε σχέδια για πρόσθετες θεσμικές μεταρρυθμίσεις τους επόμενους μήνες, με στόχο την εμβάθυνση αυτής της πολιτικής και τη θέσπιση περισσότερων πτυχίων, ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και το τέλος του κρατικού μονοπωλίου στα ελληνικά πανεπιστήμια, προκειμένου να δημιουργηθεί «ένα πιο ελεύθερο και καλύτερο ακαδημαϊκό τοπίο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να φτάσουμε σε αυτό που μπορούμε να πετύχουμε».

Και υπογράμμισε:

Σε αυτό το πλαίσιο, οι διακρατικές συνέργειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν παραδείγματα χωρών που μπορούμε να μιμηθούμε, όπως της Κύπρου, που υλοποιώντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις πέτυχαν τη διεθνοποίηση του εκπαιδευτικού τους συστήματος.

Σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, προσαρμοσμένο, φυσικά, στις δικές μας ανάγκες και το θεσμικό μας σύστημα. Θέλουμε να επενδύσουμε στα αγγλόφωνα προγράμματα που ήδη παρέχουν πολλά πανεπιστήμιά μας και να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες. Θέλουμε ακόμα περισσότερες και σε μεγαλύτερη έκταση συνέργειες και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τις διευκολύνουμε.

Οι βασικοί άξονες των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.