Η ΠΟΣΔΕΠ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η ΠΟΣΔΕΠ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ομόφωνο ψήφισμα – η ΠΟΣΔΕΠ τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρεται, «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού - ΠΟΣΔΕΠ τιμά τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν στην επτάχρονη δικτατορία και τη μνήμη των αγωνιστών για ανεξαρτησία, δημοκρατία, παιδεία και προκοπήΟι αξίες αυτές είναι διαχρονικές και αντίθετες με τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που βιώνουμε στη χώρα μας και η οποία πρέπει να αντιστραφεί».

Η ανακοίνωση

«Η επέτειος της 17 Νοεμβρίου συμπυκνώνει τη μνήμη του αντιδικτατορικού αγώνα, που κορυφώθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού - ΠΟΣΔΕΠ τιμά τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν στην επτάχρονη δικτατορία και τη μνήμη των αγωνιστών για ανεξαρτησία, δημοκρατία, παιδεία και προκοπή. Οι αξίες αυτές είναι διαχρονικές και αντίθετες με τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που βιώνουμε στη χώρα μας και η οποία πρέπει να αντιστραφεί.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ καλεί τους συλλόγους ΔΕΠ και κάθε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την εξέγερση, οι οποίες αναδεικνύουν τα αντιδικτατορικά και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά της ιστορικής εξέγερσης, προβάλλοντας το αίτημα της υπεράσπισης της Δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας και όλων των ανεκπλήρωτων διεκδικήσεων του Νοέμβρη του 1973.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.