Υπουργός Παιδείας: Προς κατάργηση τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Διάλογο για το νέο πλάισιο ζητά ο Αρης Μπαλτάς.

Την απόφασή του να προχωρήσει στην κατάργηση των Συμβουλίων των ΑΕΙ ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, στη σύνοδο των προέδρων των Συμβουλίων την Κυριακή, ζητώντας συγγνώμη επειδή χαρακτήρισε «αφελείς» τους Έλληνες πανεπιστημιακούς του εξωτερικού που αποφάσισαν να μετάσχουν σε αυτά.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα γίνει διάλογος για ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στο οποίο τα Συμβούλια θα επαναθεσμοθετηθούν με τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων, ενώ ο ρόλος τους θα είναι συμβουλευτικός.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε και στο θέμα των μετεγγραφών, λέγοντας ότι θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια, όπως ίσχυε πριν από το 2010, ακόμη και για τις κατηγορίες των φοιτητών τριτέκνων αλλά και πολυτέκνων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών