Ανακοίνωση για τα φαινόμενα βίας στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (ΑΕΙ)

«Πρώτα απ’ όλους, αυτό οφείλει να το κάνει η ελληνική κοινωνία»

Ανακοίνωση για τα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών στα Πανεπιστήμια εξέδωσε η Συνεργασία Πανεπιστημιακών.

Συγκεκριμένα αναφέρει «πως πριν δύο ημέρες, επιτέλους, έληξε μία απαράδεκτη κατάσταση στο Πανεπιστήμο Αθηνών, η 6ήμερη κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Οι “αγνώστου ταυτότητος” συμπολίτες μας άφησαν πίσω τους μόνο καταστροφή και θλίψη. Χθες επιπλέον, συνέβησαν απαράδεκτα φαινόμενα βίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πριν μερικές μέρες γίναμε θεατές του τραγικού φαινομένου να καλυφθεί με “γκράφιτι” μεγάλο μέρος του εξωτερικού τοίχου του ιστορικού κτιρίου του Μετσόβειου Πολυτεχνείου της Αθήνας. 

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Τέτοια φαινόμενα, που δυστυχώς έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό, και που συνήθως οδηγούν σε καταστροφή δημόσιας περιουσίας, παρακώλυση της χρήσης των κτιρίων των Πανεπιστημίων μας, αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών και των Σχολών των ΑΕΙ και γενικότερη απαξίωσή τους, οφείλουμε ως Πανεπιστημιακή κοινότητα, αποφασιστικά και με κάθε νόμιμο μέσο να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. 

Κυρίως όμως και πρώτα απ’ όλους, αυτό οφείλει να το κάνει η ελληνική κοινωνία». 

Για τη Συνεργασία Πανεπιστημιακών τα μέλη της Δ.Ε. της ΠΟΣΔΕΠ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών