Η αναφορά του Πιερρακάκη για τα Πανεπιστήμια / Έρχονται αναβαθμίσεις

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η αναφορά του Πιερρακάκη για τα Πανεπιστήμια

Τη δέσμευσή του για πλήρη αναδιαμόρφωση του υπουργείου Παιδείας τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αναλαμβάνοντας τα ηνία του μετά την ορκωμοσία.

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο με απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δεν θα σας ταλαιπωρεί».

«Εδώ θα κριθούν όλα για τις επόμενες δεκαετίες», σημείωσε για το σημαντικό ρόλο του υπουργείου και πρόσθεσε ότι είναι το «κατεξοχήν υπουργείο που αναφέρεται στο μέλλον, επενδύει για το μέλλον, χρίζει το μέλλον και συνομιλεί με το μέλλον».

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι αποτελεί στόχο η Παιδεία να αποτελέσει πεδίο συγκλίσεων και συναινέσεων, καθώς και ότι κάθε μέρα να γίνεται και μια μικρή αλλαγή που θα βελτιώνει τη ζωή των συντελεστών της εκπαίδευσης. «Όπου γίνουν μεγάλες τομές, θα γίνουν με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο και με διαβούλευση», ξεκαθάρισε.

«Πάντως, θα κάνουμε περισσότερα από όσα θα υποσχεθούμε», ανέφερε.

Πιερρακάκης: Δημόσιο Πανεπιστήμιο ασφαλές, λειτουργικό και ελεύθερο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε πως όλα πρέπει να προχωρήσουν με μεγάλη ταχύτητα και να γίνει η απαραίτητη αναβάθμιση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από την προσχολική εκπαίδευση μέχρι και τα πανεπιστήμια.

Αναφορικά με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, επισήμανε: «Βασική μας έμφαση είναι ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο ασφαλές, λειτουργικό και ελεύθερο. Ένα πανεπιστήμιο που συνομιλεί με το μέλλον».

Υπενθυμίζεται, ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποτελείται -εκτός του κ. Πιερρακάκη- από τις υφυπουργούς Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου.

Οι υφυπουργοί στις ομιλίες τους ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτακη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους και υπογράμμισαν την ήδη καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της ηγεσίας του υπουργείου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.