Νέα πανεπιστημιούπολη στα Άνω Λιόσια

Νέα πανεπιστημιούπολη στα Άνω Λιόσια

Τα Άνω Λιόσια θα μετατραπούν σε φοιτητούπολη, παίρνοντας θέση δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, όπου ήδη υπάρχουν εστίες.

Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής θα δημιουργηθούν φοιτητικές εστίες για δύο μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, αλλάζοντας την κοινωνική σύνθεση των κατοίκων της περιοχής, φέρνοντας νεανικό αέρα και δημιουργώντας συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη.


Ειδικότερα, ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπύρος Κίντζιος υποδέχθηκε στην πρυτανεία του ιδρύματος τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού για τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας τους για τη δημιουργία φοιτητικής εστίας στο Πάρκο της πόλης του δήμου Φυλής. Περισσότερα εδώ.

Με δεδομένο ότι το πανεπιστήμιο ήθελε να δώσει λύση στο αίτημα για στέγη στους φοιτητές του, αναζητώντας τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, η προεργασία με τον Δήμο Φυλής είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Τα Άνω Λιόσια αναμένεται να γίνουν φοιτητούπολη, καθώς στο Πάρκο Πόλης εκτός από τις εστίες του Γεωπονικού έχει δρομολογηθεί η ανέγερση εστιών για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η φοιτητική εστία του ΠΑΔΑ θα έχει δυναμικότητα 1100 κλινών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr