Κλειστά Πανεπιστήμια την Τρίτη (07/02) / ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Κλειστά Πανεπιστήμια την Τρίτη (07/02) / ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Κλειστά Πανεπιστήμια: Την αναστολή της Εκπαιδευτικής τους λειτουργίας ανακοινώνουν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τα «Φοιτητικά Νέα» παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο (με συνεχής ενημέρωση) τα Πανεπιστήμια (Σχολές/Τμήματα) που αποφάσισαν να αναβάλουν την πραγματοποίηση εξετάσεων για την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023. Η λειτουργία των Σχολών καθορίζεται ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση που διαμορφώνεται.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν άρθρο στα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνεται με κάθε νεότερη ενημέρωση από τα Ιδρύματα της χώρας και εξέλιξη ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας! Παραμείνετε Συντονισμένοι στο παρόν άρθρο για να ενημερωθείτε!

Την πορεία της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» αποτυπώνει η ΕΜΥ στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων που εξέδωσε. Σύμφωνα με αυτό, νέες χιονοπτώσεις αναμένονται στην Αττική και σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ στο «μάτι» της κακοκαιρίας θα βρεθούν και οι περιοχές Ανατολική Μαγνησία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά, καθώς και οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 06 Φεβρουαρίου 2023 - 23:58

Αναλυτικά τα Πανεπιστήμια έχουν ως εξής:

1. ΕΚΠΑ

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΕΚΠΑ την Τρίτη (07/02)

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ:

«Λόγω της δυσκολίας που υπάρχει στις μετακινήσεις, ως συνέπεια των καιρικών συνθηκών, για αύριο Τρίτη 7/2 αναβάλλονται οι εξετάσεις και μαθήματα των φοιτητών σε όλα τα Τμήματα και τις Σχολές του ΕΚΠΑ.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση, αν αυτό χρειαστεί, ανάλογα με την
εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί».

Θάνος Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

2. ΟΠΑ

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΟΠΑ την Τρίτη (07/02)

«Λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών, αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν μόνο οι εξετάσεις των Προπτυχιακών Προγραμμάτων που είναι προγραμματισμένες από τις 11:30 π.μ. και μετά.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη μετάθεση των προπτυχιακών μαθημάτων των οποίων οι εξετάσεις ήταν προγραμματισμένες από τις 8:30 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.

Κατ' αναλογία, η προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών θα εκκινήσει από τις 11:30 π.μ.

Παρακαλούνται οι διδάσκοντες/διδάσκουσες και οι φοιτητές/τριες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου τις επόμενες ώρες για ενδεχόμενη μεταβολή στον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Από την Πρυτανεία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

3. ΠΑΠΕΙ

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΠΑΠΕΙ την Τρίτη (07/02)

«Γίνεται γνωστό ότι αναβάλλονται οι εξετάσεις των προπτυχιακών μαθημάτων της βάρδιας 9:00-11:00 της Τρίτης 7-2-2023. Η εξέταση των μαθημάτων αυτών θα οριστεί με νεότερη ανακοίνωση.

Γίνεται επίσης γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των προπτυχιακών μαθημάτων της Τρίτης 7-2-2023 από 11:15 έως το βράδυ σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων.

Αν προκύψει αλλαγή των καιρικών δεδομένων με συνέπεια την αναβολή των εξετάσεων θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

4. Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Παντείου την Τρίτη (07/02)

«Αναβάλλονται όλες οι εξετάσεις που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν δια ζώσης αύριο ΤΡΙΤΗ 7 Φεβρουαρίου. Κανονικά θα διεξαχθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις. Οι αναβληθείσες εξετάσεις μεταφέρονται για την ΤΡΙΤΗ 21 Φεβρουαρίου με το ίδιο πρόγραμμα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

5. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΓΠΑ την Τρίτη (07/02)

«Σας ενημερώνουμε  ότι την Tρίτη 07/02/2023, για την ασφάλεια των φοιτητών όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου (Αθήνα – Άμφισσα – Θήβα – Καρπενήσι), δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εξετάσεις, με σκοπό τον περιορισμό των μετακινήσεων των φοιτητών και του προσωπικού».

6. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εξετάσεις των Τμημάτων της Σχολής δεν θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τον εκ νέου προγραμματισμό των εξετάσεων των μαθημάτων της Δευτέρας 6 και της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου απο τις Γραμματείες των Τμημάτων».

Από τη Γραμματεία της Κοσμητείας

7. ΕΜΠ

Σχολή ΗΜΜΥ

Η νεότερη ανακοίνωση της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για αναβολή των εξετάσεων Τρίτης 7/2:

«Αγαπητοί φοιτητές,

Η αυριανή μέρα φαίνεται από την πρόβλεψη της ΕΜΥ να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά κακοκαιρίας όπως η σημερινή, από τις πρώτες πρωινές ώρες. Κυρίως στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και του βόρειου τομέα Αθηνών. Το φαινόμενο δε φαίνεται να επηρεάζει τις περιοχές του κέντρου και της νότιας/νοτιοανατολικής Αθήνας. Όπως αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Πρυτανείας, η περιοχή του Ζωγράφου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα πρόσβασης, συνεπώς δεν υπάρχει καμία δυσκολία εσωτερικά στην Πολυτεχνειούπολη. Υπάρχουν όμως πολλοί φοιτητές που δε θα μπορέσουν αύριο να φύγουν από το σπίτι τους καθώς μένουν σε περιοχές που θα υπάρχει έντονη χιονόπτωση και πάγος. Καθώς πρόκειται για εξετάσεις, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα τόσο κατά την πρωινή πρόσβαση λόγω παγετού όσο και κατά την απογευματινή αναχώρηση, επομένως κάποιοι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπορέσουν να έρθουν, είναι πιο ασφαλές, οριζόντια για όλους, οι προγραμματισμένες εξετάσεις των μαθημάτων αύριο Τρίτη 7/2 να αναβληθούν.

Οι αυριανές εξετάσεις 7/2 μεταφέρονται την Τρίτη 21/2 με το ίδιο πρόγραμμα»

Άρης Κοζύρης
Κοσμήτορας ΣΗΜΜΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Το παρόν άρθρο στα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνεται με κάθε νεότερη ενημέρωση από τα Ιδρύματα της χώρας και εξέλιξη ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας! Μείνετε Συντονισμένοι στο παρόν άρθρο!

Κανονικά η λειτουργία

1. ΕΜΠ

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΕΜΠ την Τρίτη (07/02)

Τελευταία ενημέρωση (16:00) από τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπουντουβή, σχετικά με τη λειτουργία του Ιδρύματος την Τρίτη (07/02):

«Η τωρινή (6/2, ώρα 16:00) κατάσταση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, από πλευράς συνθηκών λόγω της χιονόπτωσης που προηγήθηκε, δεν είναι προβληματική. Το ίδιο συμβαίνει με το συγκρότημα Πατησίων καθώς και με την ευρύτερη περιοχή που συνδέεται με την πρόσβαση στην Πολυτεχνειούπολη, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συνεπώς, οι εξετάσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 7/2, θα γίνουν* εκτός αν προκύψει αλλαγή ή σαφής πρόγνωση αλλαγής καιρικών δεδομένων, αργότερα σήμερα, για την οποία η ενημέρωση θα προέλθει από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πολιτική Προστασία κλπ). 

Τα ανάλογα ισχύουν και για την εργασία του προσωπικού.

Η «εύκολη λύση» θα ήταν η αναβολή των εξετάσεων και η εξ αποστάσεως εργασία για αύριο, αλλά δεν είναι και αποδοτική. Οι δυσκολίες του καιρού και οι αντίστοιχες επιπτώσεις υπόκεινται, για την εκτίμησή τους, στο μέτρο της ασφάλειας των ανθρώπων, και οι σχετικές υπεύθυνες αποφάσεις οφείλουν  να συνδυάζουν τις υποδείξεις των ειδικών, την ορθολογική σκέψη μαζί με το αναπόφευκτο ρίσκο που μαθαίνουν να εκτιμούν και να αναλαμβάνουν οι μηχανικοί. 

Eν κατακλείδι: παρακαλούνται οι φοιτητές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Σχολών τους και τις κεντρικές τις επόμενες ώρες για την οποιαδήποτε μεταβολή. Παρομοίως, το προσωπικό θα ενημερωθεί υπηρεσιακά.

*Εκτός της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, που έχει ανακοινωθεί ειδικό πρόγραμμα» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

2. ΠΑΔΑ

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΠΑΔΑ την Τρίτη (07/02)

«Ανακοινώνεται σε όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας ότι αύριο Τρίτη 07/02/2023 οι εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά με φυσική παρουσία». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

3. ΕΛΜΕΠΑ

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΕΛΜΕΠΑ την Τρίτη (07/02)

 «Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στις 7.2.2023: Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Τρίτη 7.2.2023, οι εξετάσεις σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου θα διεξαχθούν κανονικά. Εκ της Πρυτανείας». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι αναφέρει το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που είχε εκδοθεί στις 3 Φεβρουαρίου επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

1) Σήμερα Δευτέρα (6/2) οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται στην ανατολική χώρα και νότια χώρα θα συνεχιστούν και από αργά το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές στην Ανατολική Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

2) Ειδικά στην Αττική, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης (7/2) κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια. Θα χιονίσει εκ νέου και για λίγο το απόγευμα της Τρίτης.

Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

3) Την Τρίτη (7/2) οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην Ανατολική Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις άνεμοι

Βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, και από την Τρίτη (7/2) σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πυκνές χιονοπτώσεις - Εκτεταμένες χιονοστρώσεις

Από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του με τίτλο «Πυκνές χιονοπτώσεις - Εκτεταμένες χιονοστρώσεις», αναφέρει πως «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για τον Νομό Αττικής δείχνουν ότι θα κορυφωθεί αυτή η χιονοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, «αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις, που, σε συνδυασμό με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, θα οδηγούν και σε αξιόλογες χιονοστρώσεις τοπικά μεγάλου πάχους. Μεγάλη προσοχή από όλες και όλους!».

Η ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη με τους χάρτες:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr