Τριών Ιεραρχών: Τι ισχύει σήμερα για τα Πανεπιστήμια

Τριών Ιεραρχών: Τι ισχύει σήμερα για τα Πανεπιστήμια

Σύμφωνα με τις επίσημες αργίες των Ακαδημαϊκών Ημερολογίων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας δεν θα λειτουργήσουν. Ορισμένα Πανεπιστήμια έχουν προγραμματίσει εορταστικές εκδηλώσεις (όπως ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΠΘ, ΠΑΠΕΙ, Παν. Πατρών, Παν. Ιωαννίνων κτλ).

Τρεις Ιεράρχες


Με την ονομασία Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται τρεις άγιοι και Θεολόγοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος.

Αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας και Άγιοι. Η σοφία και η δράση τους, τούς έδωσε τον τίτλο των Μεγίστων Φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας Της Τρισηλίου Θεότητος...».

Κλειστά και τα Φροντιστήρια - Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Η 30ή Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, είναι αργία για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς εξακολουθεί να ισχύει η Υπουργική Απόφαση 219434/Α5/2016-ΦΕΚ 4212/Β/27-12-2016.

Οδηγίες εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την λειτουργία των σχολείων ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Η εγκύκλιος που υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, προβλέπει ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι αργία για τα σχολεία, ωστόσο θα υπάρχει τροποποίηση του προγράμματος σχετικά με τα μαθήματα.

Πιο αναλυτικά, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι η 30ή Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, είναι αργία για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς εξακολουθεί να ισχύει η Υπουργική Απόφαση του 2016.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr