Επτά Καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως / ΟΝΟΜΑΤΑ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Επτά Καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως / ΟΝΟΜΑΤΑ

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η διεθνής φήμη του Πανεπιστημίου για το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει, σύμφωνα με την ταξινόμηση του Πανεπιστημίου Stanford

Επτά (7) μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 100,000 επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση την κατάταξη η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ. 

Η κατάταξη “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators” ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως σε σχέση με τα ερευνητικά τους αποτελέσματα και τις ετεροαναφορές στις δημοσιεύσεις τους, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία.

H ανανεωμένη, για το 2022, ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε ένα αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2021 και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8,000,000 επιστημόνων ανά το παγκόσμιο. Η ευρύτερη ετήσια αξιολόγηση της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford, με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη, βασίζεται στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού τους έργου καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους.

Τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που βρίσκονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, με βάση το πιο πάνω κριτήριο αλλά και το έργο τους για το 2022, είναι οι ακόλουθοι (με αλφαβητική σειρά):

  1. Καθηγητής Δημήτρης Βρόντης, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
  2. Καθηγητής Χρίστος Γεωργάλας, Ιατρική Σχολή
  3. Καθηγητής Michael Davidson, Ιατρική Σχολή
  4. Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Ιατρική Σχολή & Σχολή Επιστημών και Μηχανικής
  5. Καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
  6. Καθηγητής Αντρέας Νικολαΐδης, Ιατρική Σχολή
  7. Καθηγητής Mark Sullman, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχαίρει θερμά τα επτά μέλη ΔΕΠ για τη σημαντική αυτή διάκριση, η οποία αντικατοπτρίζει γενικότερα το εξαίρετο ερευνητικό έργο που επιτελείται στο Πανεπιστήμιο, και το οποίο έχει συνεισφέρει σημαντικά στην κατάταξη του Πανεπιστημίου μεταξύ των 501-600 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, σύμφωνα με το Times Ηigher Εducation World University Rankings 2023.

Ο Καθηγητής Δημήτρης Βρόντης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Προσωπικού, τόνισε τη σημασία του επιτεύγματος, δηλώνοντας ότι «η έρευνα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της προόδου για την επιστήμη, την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα». «Ως εκ τούτου», πρόσθεσε, «είναι η παγκόσμια δύναμη που καθοδηγεί όλα τα διεθνώς εξέχοντα πανεπιστήμια και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ακλόνητα δεσμευμένο να επιτύχει ακόμη καλύτερα σε αυτό τον τομέα». Επισήμανε ότι μέσα σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό, παγκόσμιο περιβάλλον τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρέχει στα μέλη ΔΕΠ κάθε δυνατή υποστήριξη ώστε να αξιοποιηθεί το επιστημονικό τους έργο και να διευκολυνθεί η δημοσίευσή του σε κορυφαία αναγνωρισμένα περιοδικά.    

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, στάθηκε στους πυλώνες που στηρίζουν ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο: «Η νέα αυτή διάκριση επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το διεθνώς αναγνωρισμένο εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπως αυτό αντικατοπτρίζεται και στις διεθνείς κατατάξεις και διακρίσεις, και το οποίο σε συνέργεια με την ποιοτική διδασκαλία και την προσφορά στην κοινωνία καθιστά το Πανεπιστήμιό μας ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Συγχαίρω και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους επτά συναδέλφους για τη συμπερίληψή τους στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, καθώς επίσης και όλα τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου για τις μεγάλες επιτυχίες στην έρευνα και καινοτομία, οι οποίες μας γεμίζουν με χαρά και περηφάνεια».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.