Έξτρα (600) Πανεπιστημιακοί Αστυνομικοί

Έξτρα (600) Πανεπιστημιακοί Αστυνομικοί

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Σύμφωνα με την προκήρυξη, υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον εξακοσίων (600) από τη λίστα επιλαχόντων για την πανεπιστημιακή αστυνομία, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση, με την οποία γίνεται η κατανομή των εξακοσίων (600) Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).


Σύμφωνα με την απόφαση ακόμα 600 ειδικοί φρουροί από τη λίστα επιλαχόντων, κατανέμονται στην ΕΛ.ΑΣ για να συγκροτήσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου ανακοινώθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τα ονόματα όσων πληρούν τα προσόντα της προκήρυξης για την πρόσληψη των 400 ειδικών φρουρών που θα κληθούν να στελεχώσουν το σώμα της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Το Προεδρικό Διάταγμα για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr