Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε προηγηθεί και από την οποία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, "Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης τους με την κοινωνία".

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάσουν, το νομοσχέδιο όπως ψηφίστηκε στη Βουλή (μόλις εκδοθεί) με τις διατάξεις, τροπολογίες και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις. Συντονιστείτε στα Φοιτητικά Νέα - Newsroom για να λάβετε σχετική ενημέρωση!


Σε σύνολο 213 βουλευτών, υπέρ της αρχής του νέου νομοθετικού πλαισίου τάχθηκαν οι 157 βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψήφισαν 56 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής καθώς και επί του άρθρου 296 για τα πανεπιστημιακά δάση, είχε καταθέσει το ΚΚΕ.

Η ΝΔ είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί 29 άρθρων και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα άρθρα 7 και 18.

Ανάμεσα στα επίμαχα άρθρα που υπερψηφίστηκαν ήταν:

Άρθρο 7 για τα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ: "Ναι" ψήφισαν 157 βουλευτές, "Όχι" 56

Άρθρο 18 για αρμοδιότητες εκτελεστικού διευθυντή: "Ναι" ψήφισαν 158 βουλευτές, "Όχι" 55

Άρθρο 296 για πανεπιστημιακά δάση (συγχώνευση - απορρόφηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου από ΑΕΙ): "Ναι" ψήφισαν 179 βουλευτές, "Όχι" 33" και "Παρών" 1

Άρθρο 335 για οργανικές θέσεις κληρικών και εκκλησιαστικών υπαλλήλων: "Ναι" ψήφισαν 189 βουλευτές, "Όχι" 7 και "Παρών" 17.

Άρθρο 347 για οργανικές θέσεις κληρικών στην Εκκλησία της Ελλάδος): "Ναι" ψήφισαν 189 βουλευτές "Όχι" 7 "Παρών" 17.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επέλεξε να δραπετεύσει για να μην υποχρεωθεί να ψηφίσει τα 9 στα 10 άρθρα του νομοσχεδίου.

Όπως είπε, "έγινε μία πλούσια κοινοβουλευτική διαδικασία με τις ομιλίες 110 βουλευτών και τις τοποθετήσεις 20 αρμόδιων φορέων".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr