Έκτακτη συνεδρίαση Πρυτάνεων: Κύρια θέματα Μετεγγραφές, Διαγραφές και Διοικητικοί

Έκτακτη συνεδρίαση Πρυτάνεων, αύριο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά, ο οποίος για την φοίτηση των διαγραφέντων φοιτητών θα θέσει ως βασική προϋπόθεση την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το esos, συνεδριάζουν εκτάκτως αύριο Σάββατο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας,  οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας, προκειμένου να συζητηθούν τα τρέχοντα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα.

Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων θα παραβρεθεί και ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος θα αναφερθεί:


Α. Στην αναζήτηση λύσεων για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ, λόγω των δραστικών περικοπών στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων.

Β. Στην αναζήτηση λύσεων για το θέμα των μετεγγραφών και στη σύνταξη ενός νέου νόμου που ο αριθμός των μετεγγραφόμενων φοιτητών δεν θα προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των ΑΕΙ.

Γ. Στην φοίτηση των διαγραφέντων φοιτητών. Εδώ ο υπουργός Παιδείας θα ζητήσει προτάσεις προκειμένου να αποφευχθούν τα όποια λειτουργικά προβλήματα. Παράλληλα για τη φοίτηση των διαγραφέντων φοιτητών ο κ. υπουργός θα θέσει ως βασική προϋπόθεση την επιστροφή στου δουλειά των διοικητικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Δ. Ο υπουργός Παιδείας θα συζητήσει με τους Πρυτάνεις και το ενδεχόμενο, πέραν της κατάργησης των Συμβουλίων ιδρυμάτων, και άλλων αλλαγών στο νόμο πλαίσιο που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr