Πανεπιστήμια απαγορεύουν τα ρολόγια κατά τη διάρκεια των εξετάσεων!

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η αντιγραφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά σε κάθε  εποχή αλλάζουν οι μέθοδοι που σκαρφίζονται οι φοιτητές. 

Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι οι σημερινοί εξεταζόμενοι έχουν πολύ καλύτερα εργαλεία στα χέρια τους για το τέλειο "σκονάκι" χάριν στα smartphones και εσχάτως στα smartwatches.

Γι' αυτόν το λόγο, αρκετά πανεπιστήμια σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν να απαγορέψουν στους εξεταζόμενους να εισέρχονται στην αίθουσα φορώντας ρολόι ανεξάρτητα αν είναι smartwatch ή κοινό ρολόι χειρός, καθώς δεν είναι εφικτό να ελεχθούν όλα πριν την εξέταση. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση στο Internet ή δυνατότητα επικοινωνίας με φίλους μέσω μηνυμάτων για λήψη των σωστών απαντήσεων.

Η αφορμή για την λήψη αυτής της απόφασης δεν είναι άλλη από την επικείμενη κυκλοφορία του Apple Watch, καθώς σύμφωνα με το University of London το νέο gadget της Apple αναμένεται ότι θα δώσει τεράστια ώθηση στην όχι και τόσο διαδεδομένη κατηγορία των smartwatches.

Ωστόσο, η ιστορία έχει δείξει ότι οι εξεταζόμενοι βρίσκουν πάντοτε τρόπους να «κλέψουν» κατά τη διάρκεια των εξετάσεων αν πραγματικά το θέλουν.

Διαβάστε Επίσης: Ποιοι φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δικαιούνται το επίδομα των 1.000ευρώ;