Διοικητικό Προσωπικό ΑΣΚΤ: Το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων απειλείται

Διοικητικό Προσωπικό ΑΣΚΤ: Το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων απειλείται

Νομοσχέδιο ΑΕΙΟ Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συμμετέχοντας στη δημόσια συζήτηση για το, υπό διαβούλευση, νέο σχέδιο νόμου-πλαισίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για τις εξαιρετικά αρνητικές διατάξεις σε ζητήματα διοικητικής οργάνωσης των ΑΕΙ και για την πλήρη απαξίωση του ρόλου των διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και την πολύπλευρη περιθωριοποίηση του διοικητικού προσωπικού.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου διακρίνεται για τις προβληματικές του διατάξεις που καταργούν τις όποιες προηγούμενες προσπάθειες διοικητικής στήριξης των αυτοδιοίκητων και πολύπαθων πανεπιστημίων της χώρας. Συγχρόνως το αυτοδιοίκητο απειλείται. Παράλληλα, το σχέδιο νόμου-πλαισίου, δημοσιοποιείται σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια διαβούλευσης και χωρίς τη συμπερίληψη των διοικητικών στελεχών των ΑΕΙ της χώρας στον όποιο προηγούμενο διάλογο για την εκπόνηση του. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ της χώρας, στον 21ο αιώνα, διακρίνονται από το υψηλό μορφωτικό επίπεδο τους, την εξειδίκευση και κατάρτιση τους στα ζητήματα που αφορούν ειδικά τα ΑΕΙ, καθώς και για το σημαντικό ρόλο τους στη διοικητική συνέχεια των δημοσίων πανεπιστημίων και πρέπει να ακουστεί η γνώμη τους.


Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαβούλευση, στην περίοδο αυτή, είναι προσχηματική και δε βοηθά στη δημιουργία γόνιμου κλίματος για μια σωστή προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων. 

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού της ΑΣΚΤ ζητά την απόσυρση του προβληματικού νομοσχεδίου και την επανεξέταση των σχετικών ζητημάτων, με τη συμπερίληψη και των διοικητικών υπηρεσιών των ελληνικών πανεπιστημίων σε διάλογο σε μια νέα βάση, με καθεστώς ισοτιμίας.

Ο Πρόεδρος 
Νικόλαος Καναβός

Η Γραμματέας
Μαρία Βιτσεντζάκη

Το ΝομοΣχέδιο με όλες τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr