Ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια -Τι είπε ο αν. υπουργός Παιδείας στη Βουλή

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Την έναρξη του διαλόγου με την κοινωνία για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, που θα χρειαστεί αρκετά χρόνια στην προοπτική της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Κουράκης, για όλες τις πτυχές του προγράμματος της κυβέρνησης θα προχωρήσει ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα.

«Η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην πολιτεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με τη συνεχή δωρεάν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της εκπαίδευσης, αποτελούν ασφαλή προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων και αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται, όπως και οι όποιες συνέπειές της, και αντικαθίσταται με ένα σύστημα για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, ενώ επίσης καταργείται το πειθαρχικό δίκαιο και οι αντισυνταγματικές διατάξεις του. Όσον αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Κουράκης εξήγγειλε την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που τα διέπει και την επανένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας από το υπουργείο Εργασίας, ενώ επίσης επανέρχεται ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων.

Διαβάστε Επίσης: Οι προγραμματικές δηλώσεις για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ - Οι δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας