Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων το Σάββατο για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων το Σάββατο για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Νομοσχέδιο Πανεπιστήμια: Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 το πρωί έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων, για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Στη παρούσα έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου δεν θα κληθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο θέσεων καθαρά από την πλευρά των Πανεπιστημίων, αναφέρει η απόφαση του προεδρείου.


Μετά τον καθορισμό των θέσεων της Συνόδου, θα επιδιωχθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, πάντα εντός του διαστήματος διαβούλευσης, σημειώνει το προεδρείο της Συνόδου.

Στην Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων θα συμμετάσχουν οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και οι Αντιπρυτάνεις του Προεδρείου της Συνόδου.

Το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων καλεί τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων «να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και, παρά τα πιεστικά χρονικά περιθώρια, να διαμορφώσουν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, τις οποίες μπορούν, αν είναι εφικτό, να καταθέσουν εγγράφως στο Προεδρείο της Συνόδου, ώστε να επιχειρηθεί κάποια προσπάθεια σύγκλισης».

Δεύτερη Έκτακτη Σύνοδος

Για την ερχόμενη Δευτέρα (το μεσημέρι) 6 Ιουνίου, μετά από αίτημα της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, ορίστηκε δεύτερη Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία θα δηλώσει την παρουσία της.

Το ΝομοΣχέδιο με όλες τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr