Κεραμέως: Μία νέα εποχή για τα Πανεπιστήμια ξεκινά

Κεραμέως: Μία νέα εποχή για τα Πανεπιστήμια ξεκινά

Οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου νόμου για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια:

«Νέοι ορίζοντες στα Πανεπιστήμιά μας! Με Εσωτερικό «Erasmus», κοινά και διπλά πτυχία, start-ups φοιτητών, νέες αξιοκρατικές διαδικασίες εκλογής Καθηγητών, βιομηχανικά διδακτορικά.


Ο προτεινόμενος νόμος-πλαίσιο στοχεύει στη δυναμική προσαρμογή του ελληνικού Πανεπιστημίου στις ανάγκες της κοινωνίας, την παροχή νέων δυνατοτήτων στα Πανεπιστήμια, στους φοιτητές, στους πανεπιστημιακούς και στους πολίτες, την προσαρμογή στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που ήταν αρρύθμιστα ή μερικώς ρυθμισμένα, καθώς και την κωδικοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για την παροχή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου.

Πιο αυτόνομα, πιο ευέλικτα, πιο αποτελεσματικά ελληνικά Πανεπιστήμια, που προάγουν τη διεπιστημονικότητα, την κινητικότητα φοιτητών και ερευνητών, την ανάπτυξη συνεργασιών, την εξωστρέφεια και την παραγωγή γνώσης, έρευνας και καινοτομίας που διαχέονται προς όφελος της κοινωνίας.

Μία νέα εποχή για τα ΑΕΙ ξεκινά!»

Το Σχέδιο Νόμου για τα Πανεπιστήμια και τους φοιτητές όπως ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr