Προχωρά η ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια - Ποια ΑΕΙ δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί

Προχωρά η ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια - Ποια ΑΕΙ δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία οργάνωσης και λειτουργίας στα πανεπιστήμια η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Με βάση τα στοιχεία που προώθησε στην Εθνική Αντιπροσωπεία- στο πλαίσιο απάντησής του σε σχετική ερώτηση- ο υφυπουργός Παιδείας, Ευ. Συρίγος το σύνολο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας (24 στον αριθμό) έχουν προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής ασφαλείας και προστασίας. Ωστόσο το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας δεν έχουν ακόμα ιδρύσει μονάδες ασφαλείας και προστασίας όπως προβλέπει ο νόμος.


Παράλληλα, αρκετά ιδρύματα δεν έχουν προχωρήσει στην διαμόρφωση σχεδίου ασφαλείας (ΕΜΠ, Πάντειο, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Δημοκρίτειο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πελοποννήσου), ενώ χωρίς σύστημα και κανονισμό ελεγχόμενης πρόσβασης, παραμένουν τα εξής ιδρύματα: ΕΜΠ, Πάντειο, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης, Δημοκρίτειο, Δυτικής Μακεδονίας, Μεσογειακό, Πατρών, Πελοποννήσου καθώς και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Επισημαίνεται- και στην απάντηση του υπουργού- πως η παράλειψη έκδοσης από Α.Ε.Ι. της απόφασης έγκρισης του κανονισμού ελεγχόμενης πρόσβασης και μη εφαρμογής και λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης εντός των προθεσμιών, λαμβάνεται υπόψη για την έκδοση της απόφασης κατανομής της τακτικής δημόσιας επιχορήγησης.

Σε ποια πανεπιστήμια θα τοποθετηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Στελεχώνεται από 400 πρώην φοιτητές (ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr