Κλειστά Πανεπιστήμια: Ποιες Σχολές αναστέλλουν Μαθήματα και Εξετάσεις – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Κλειστά Πανεπιστήμια: Ποιες Σχολές αναστέλλουν την Εκπαιδευτική τους Λειτουργία – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Κλειστά Πανεπιστήμια: Την αναστολή της Εκπαιδευτικής τους λειτουργίας ανακοινώνουν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας εξαιτίας των αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών.

Τα «Φοιτητικά Νέα» παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο (με συνεχής ενημέρωση) τα Πανεπιστήμια (Σχολές/Τμήματα) που αποφάσισαν να αναβάλουν την πραγματοποίηση των μαθημάτων / εξετάσεων. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν άρθρο στα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνεται με κάθε νεότερη ενημέρωση από τα Ιδρύματα της χώρας και εξέλιξη ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας! Μείνετε Συντονισμένοι στο παρόν άρθρο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 24 Ιανουαρίου 2022 - 21:08

Αναλυτικά τα Πανεπιστήμια έχουν ως εξής:

1. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του ΕΜΠ για 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών.

Οι Σχολές θα ανακοινώσουν τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

Η Πρυτανεία

2. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που προβλέπεται να επικρατήσουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα και κατόπιν συστάσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου με φυσική παρουσία σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25-01-2022.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 26-01-2022, εφόσον τα έντονα καιρικά φαινόμενα επιμένουν.

3. α. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω της έντασης των καιρικών συνθηκών, η εκπαιδευτική διαδικασία όλων των Σχολών και των Τμημάτων του ΕΚΠΑ αναστέλλεται για το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης 24 & 25 Ιανουαρίου 2022.

Οι ορισμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες αυτές τις ημέρες θα επαναπρογραμματιστούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως με μέριμνα των Τμημάτων.

3. β. ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αναστολή λειτουργίας των Σχολών και των Τμημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου από τις 24 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2022.

«Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, κατόπιν επικοινωνίας με τις διοικήσεις των Σχολών και των Τμημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου και με το Δήμαρχο Μεσσαπίων κύριο Ψαθά, αποφάσισαν την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας στο Συγκρότημα Ευρίπου για τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση σχετικά με την Τετάρτη.

Οι πρυτανικές αρχές είναι στη διάθεση όλων».

3. γ. Μαθηματικό Αθηνών

Λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΣΘΕ/ΕΚΠΑ για τη Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1.

Για την εξέταση των μαθημάτων που αναβάλλονται θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

3. δ. Φιλοσοφική Αθηνών

Λόγω των αναμενόμενων έκτακτων καιρικών συνθηκών, η εκπαιδευτική διαδικασία όλων των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής αναστέλλεται για το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης 24 & 25 Ιανουαρίου 2022.

Οι κατ' αυτές τις ημέρες ορισμένες εξετάσεις, θα επαναπρογραμματιστούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως, με μέριμνα της Κοσμητείας της Σχολής.

Εκ της Κοσμητείας της ΦΛΣ ΕΚΠΑ

4. Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας, 24-25/1/2022

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών.

Από το Πανεπιστήμιο

5. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aναβολή των εξετάσεων την Τρίτη 25/1/2022.

Σας ενημερώνουμε ότι, βάσει απόφασης του Πρυτανικού Συμβουλίου, αναβάλλονται οι εξετάσεις στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο την Τρίτη 25/1/2022 λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων στην Κρήτη.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 26/1/2022 έως αύριο το απόγευμα.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση Πρυτανείας για αναβολή των εξετάσεων τη Δευτέρα 24/1/2022.

Τη Δευτέρα 24/1/2022, οι εξετάσεις στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αναβάλλονται λόγω της εντεινόμενης κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων στην Κρήτη.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τρίτη 25/1/2022 έως αύριο το απόγευμα.

Εκ της Πρυτανείας

6. Πολυτεχνείο Κρήτης

Ενημερώνουμε την Πολυτεχνική Κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Πρυτανεία του Ιδρύματος λαμβάνοντας υπόψη:

  • την πρόγνωση της ΕΜΥ για ακραία καιρικά φαινόμενα τα επόμενα 24ωρα
  • τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς πολίτες για αποφυγή μετακινήσεων
  • τον αυξημένο κίνδυνο για τα μέλη του Ιδρύματος λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών
  • την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με την οποία όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022

αποφασίζει ότι το Ίδρυμα θα λειτουργήσει με ειδικές περιοριστικές συνθήκες για τις επόμενες δύο ημέρες, δηλαδή Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, για την ασφάλεια των μελών του.

Όσον αφορά στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο, το πρόγραμμα εξετάσεων των δύο αυτών ημερών, δηλαδή Δευτέρα 24.01.2022 και Τρίτη 25.01.2022, μεταφέρεται αυτούσιο, χωρίς αλλαγές σε ημέρες, ώρες ή αίθουσες, στην αρχή της κενής εβδομάδας μεταξύ των δύο εξαμήνων, δηλαδή Δευτέρα 14.02.2022 και Τρίτη 15.02.2022.

Όσον αφορά στις υπηρεσίες του Ιδρύματος, αυτές θα παραμείνουν ανοιχτές, αλλά θα λειτουργήσουν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό μόνο για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Το υπόλοιπο προσωπικό θα εργαστεί από το σπίτι (εξ αποστάσεως). Η επιλογή του προσωπικού που απαιτείται να εργαστεί με φυσική παρουσία και των εργασιών που θα κριθούν απαραίτητες θα γίνει με ευθύνη των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων και ενημέρωση της Πρυτανείας.

Η Πρυτανεία του Ιδρύματος

7. Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών

ΑΕΑΑ κλειστή 24 και 25 Ιανουαρίου. Αναβολή εξετάσεων.

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και Τρίτη 25 Ιανουαρίου η Σχολή θα παραμείνει κλειστή λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι εξετάσεις των δύο ημερών αναβάλλονται για τις 21 και 22 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου θα αναρτηθεί ανακοίνωση.

8. Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ανακοίνωση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία (αναβάλλονται οι εξετάσεις) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνάρτηση με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid - 19. 

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Από την Πρυτανεία του ΠΚ

9. Πάντειο Πανεπιστήμιο

Οι διά ζώσης διδακτικές-ακαδημαϊκές και διοικητικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου αναστέλλονται από σήμερα Δευτέρα 24.1.2022, ώρα 11.00, έως Τετάρτη 26.1.2022, πρωί ώρα 07.00.

Εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν επικίνδυνες, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Επίσης, ενημερώνονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου ότι, οι προγραμματισμένες για αύριο εξετάσεις στη Γερμανική Γλώσσα, αναβάλλονται λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Παρασκευή 28.1.2022 ως εξής:

  • 5ο Εξάμηνο, αίθουσα Γ2 11:30 – 13:00
  • 1ο Εξάμηνο, αίθουσα Γ2 13:30 – 15:00

10. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

α. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα μαθήματα στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, από σήμερα Δευτέρα 24/01/22 και ώρα 13.00 έως και την Τρίτη 25/01/22 αναβάλλονται δια φυσικής παρουσίας. Παρακαλούνται οι διδάσκοντες να εξετάσουν την τεχνική δυνατότητα να προσφέρουν ορισμένα από αυτά εξ αποστάσεως αφού ενημερωθούν οι φοιτητές - φοιτήτριες εγκαίρως. Η αναπλήρωση των μαθημάτων που αναβάλλονται θα γίνει τις επόμενες ημέρες .

β. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, την Τρίτη 25-01-2022 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν εξ αποστάσεως.

11. Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι προγραμματισμένες για σήμερα, Δευτέρα  24 Ιανουαρίου 2022 και αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 εξετάσεις και των δυο τμημάτων της  Σχολής Καλών Τεχνών (ΤΕΤ και ΤΘΙΣΤΕ) αναστέλλονται και η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους θα οριστεί εκ νέου.

12. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αναστέλλονται για σήμερα Δευτέρα 24/01 και αύριο Τρίτη 25/01 οι εκπαιδευτικές λειτουργίες στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με απόφαση των Πρυτανικών Αρχών, λόγω της κακοκαιρίας. Για την Τετάρτη θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

13. ΑΣΠΑΙΤΕ

Αναστέλλεται η λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ, στο Μαρούσι, σήμερα και αύριο, λόγω της κακοκαιρίας. Τα τμήματα θα ανακοινώσουν τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Παραμείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.