Ανοίγουν τα Πανεπιστήμια

Πότε Ανοίγουν τα Πανεπιστήμια 2022

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Τα Πανεπιστήμια δεν θα κλείσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, διαμηνύει η κυβέρνηση, θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους για την ολοκλήρωση του Χειμερινού Εξαμήνου παρά την εκτίναξη των κρουσμάτων και την πολύ αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον στις νεαρές ηλικίες.

Αποκλειστικά με φυσική παρουσία φοιτητών και διδασκόντων συνεχίζονται τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια, με τα ισχύον πρωτόκολλα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Κυβέρνηση και ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Η Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως η εξεταστική των φοιτητών θα διεξαχθεί κανονικά με τα μέτρα που είναι σε ισχύ, καθώς δεν συντρέχει λόγος να κλείσουν τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την ίδια τηρούνται όλα τα μέτρα, ενώ το ενδεχόμενο για διασπορά του ιού σε μια κλειστή αίθουσα με 200 άτομα δεν προκαλεί ανησυχία, αν εφαρμοστούν στο ακέραιο οι περιορισμοί.

Δείτε εδώ τι εξετάζει Υπουργείο Παιδείας μετά τις έντονες ανησυχίες των φοιτητών ενόψει της εξεταστικής του Χειμερινού Εξαμήνου 2021-2022.

Παράλληλα, αυξάνονται οι επιστολές φοιτητών που λαμβάνουν τα «Φοιτητικά Νέα» με αποδέκτη την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους και την ανησυχία του φοιτητοκόσμου ενόψει της απόφασης για επιστροφή στα αμφιθέατρα και της επερχόμενης δια ζώσης εξεταστικής υπό τη σκιά της «Όμικρον» και τα δεκάδες χιλιάδες και πλέον καθημερινά κρούσματα. Τις επιστολές των φοιτητών μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Οι Πανεπιστημιακοί υπογραμμίζουν πως "οι διδάσκοντες έχουν την αρμοδιότητα να κρίνουν αν το μάθημά τους διεξάγεται σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, και, σε περίπτωση που διαπιστώνουν μη συμμόρφωση ή ελλιπή τήρηση των οριζόμενων μέτρων, να το διακόψουν ή να λάβουν κάθε άλλη αναγκαία απόφαση για την οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας". Δείτε εδώ τις τέσσερις προϋποθέσεις που βάζουν οι Καθηγητές για δια ζώσης μαθήματα & εξεταστική.

Επιστολή Φοιτήτριας: Κυρία Κεραμέως είναι άδικο να πάει χαμένη η εξεταστική ενός εξαμήνου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr