Ξεκινά εντός του μήνα η εκπαίδευση των 400 ατόμων που θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ξεκινά εντός του μήνα η εκπαίδευση των 400 ατόμων που θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στις 17 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εκπαίδευση των 400 ατόμων που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σύμφωνα με τον υπουργό Προτασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Κατά τη συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν στενή συνεργασία με όλα τα Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, της χώρας.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


«Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πράξαμε το αυτονόητο δίνοντας τέλος σε μια κατάσταση 34 χρόνων που δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Είναι απόλυτη προτεραιότητα για το 2022 η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών, ώστε τα Πανεπιστήμια να είναι λειτουργικοί χώροι μόρφωσης και ελευθερίας. Στο σύνολο της, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας συνεχώς, συμβάλλοντας στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Και αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπου αυτό κριθεί σκόπιμο» επεσήμανε ο Υπουργός και ανακοίνωσε ότι στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η τετράμηνη εκπαίδευση των 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για να στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ στη δήλωσή του αναφέρθηκε στη λήξη της πολυετούς κατάληψης χώρου του Πανεπιστημίου. «Στο χώρο που επί 34 χρόνια ήταν δεσμευμένος, θα δημιουργηθεί μια μεγάλη βιβλιοθήκη στη σχολή θετικών επιστημών η οποία θα δοθεί στους φοιτητές, στους ερευνητές» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου και συμπλήρωσε: «Συζήτησα με τον Υπουργό την ενίσχυση της συνεργασίας μας, η οποία εδράζεται στη λογική της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, της ελεύθερης συζήτησης μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου γνωρίζοντας ότι η βία και η οποιαδήποτε πράξη που σχετίζεται με φθορά δημόσιας περιουσίας είναι κάτι που δεν είναι επιτρεπτό», πρόσθεσε.

Στην προκήρυξη με ημερομηνία 31 Μαΐου 2021 αναφερόταν ότι θα γίνουν σε πρώτη φάση 400 προσλήψεις με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα ήδη οι 600 επιλαχόντες έχουν κινητοποιηθεί, καθώς απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες για να δουν εάν εντέλει θα στελεχώσουν ή όχι την ΟΠΠΙ. Στο πλαίσιο αυτό στις 3 Ιανουαρίου και δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση Θεοδωρικάκου – Παπαϊωάννου απέστειλαν (όπως ενημέρωσαν τα Φοιτητικά Νέα) επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία επισημαίνουν ότι «έχουμε μείνει στον πάγο με την ταμπέλα των επιλαχόντων».

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Οι Επιλαχόντες ΟΠΠΙ στέλνουν επιστολή στον Πρωθυπουργό για την «σιγή ασυρμάτου»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr