Τα πανεπιστήμια των δισεκατομμυριούχων - Πού σπουδάζουν οι πιο εύποροι του κόσμου;

Πού σπουδάζουν οι πιο εύποροι του κόσμου; Οι περισσότεροι προτιμούν τα αμερικανικά πανεπιστήμια, άλλωστε οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (515 άνθρωποι με περιουσία άνω των $2 δισ.).

Από τα δέκα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα ως προς τον αριθμό των πλουσιότερων αποφοίτων, εννέα βρίσκονται στις ΗΠΑ και μόνο ένα στην Ευρώπη.

Φυσικά, η φοίτηση σε ένα από αυτά τα πανεπιστήμια δεν σε κάνει απαραίτητα δισεκατομμυριούχο, οι περισσότεροι από τους αποφοίτους αυτούς ανήκαν ήδη σε πλούσιες οικογένειες όταν πέρασαν τις πύλες.


Ας δούμε την κατάταξη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών και Wealth-X.

HARVARD

Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 52

Το αγαπημένο πανεπιστήμιο της ελίτ όλου του κόσμου. Αμέτρητοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, νομπελίστες και ισχυροί του πλανήτη έχουν περάσει από εδώ.

UNIVERSITY OF PENSYLVANIA

Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 28

Από τα παλαιότερα των ΗΠΑ, ιδρύθηκε από τον Βενιανίμ Φραγκλίνο, από αυτό έχουν αποφοιτήσει νομπελίστες, πολιτικοί, αλλά και δισεκατομμυριούχοι όπως ο Έλον Μασκ, της Tesla και της SpaceX, και ο μεγιστάνας του real estate Ντόναλτ Τραμπ.

STANFORD

Δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι: 27

Εδώ συναντήθηκαν οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin προτού γίνουν δισεκατομμυριούχοι. Το πανεπιστήμιο είναι το καλύτερο «φυτώριο» δισεκατομμυριούχων καθώς το 71% των πολύ πλούσιων αποφοίτων του είναι αυτοδημιούργητοι, δηλαδή απέκτησαν την περιουσία τους μετά την αποφοίτηση.

Διαβάστε Επίσης: Σπουδές που εξασφαλίζουν σίγουρους και καλούς μισθούς - Ποιοι είναι οι 15 κλάδοι [λίστα]

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr