Επισκέψεις του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ σε Πανεπιστήμια

Επισκέψεις του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ σε Πανεπιστήμια

ΕΑΠ: Την Παρασκευή 26-11-2021, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ υποδέχθηκε στα γραφεία της Αρχής τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθ. Οδυσσέα Ζώρα, τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε., Καθ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο και τους Κοσμήτορες Καθ. Ε. Κουτούζη (Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών), Καθ. Ι. Καλαβρουζιώτη (Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας) και Καθ. Αθ. Μιχιώτη (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών).

Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ ενημερώθηκε για τα επιτεύγματα, το αναπτυξιακό σχέδιο και διάφορα θέματα ακαδημαϊκής φύσεως του ΕΑΠ, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα πιστοποίησης.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Την Τετάρτη 1-12-2021, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Καθ. Περικλής Μήτκας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στη Ζάκυνθο, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη Καθ. Ανδρέα Φλώρου, για συνάντηση εργασίας με την Πρυτανική Αρχή και τη Διοίκηση του Τμήματος Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Ζάκυνθο.

Παν. Πατρών: Στις 6 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ συμμετείχε στην Εκδήλωση Ολοκλήρωσης της Μελέτης HE Innovate της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της θεματικής εκδήλωσης Patras IQ, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η παρουσίαση του κ. Μήτκα με τίτλο «Αξιολόγηση Ερευνητικών Δομών στα Ελληνικά ΑΕΙ» εντάχθηκε στη 2η Συνεδρία – Η Καινοτομία στην Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση – τα Επόμενα Βήματα. Ο κ. Μήτκας αναφέρθηκε στις μορφές ερευνητικών δομών των ελληνικών ΑΕΙ με την παραδοσιακή και τη νέα τους μορφή, περιγράφοντας τα Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα (ΠΕΚ), τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (ΕΠΙ), τα Κέντρα Αριστείας (ΚΑ) και τις Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας (ΣΕΑ) καθώς και τους τρόπους αξιολόγησής τους.

Παν. Πελοποννήσου: Στις 7 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ επισκέφθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθ. Αθανάσιο Κατσή, τις εγκαταστάσεις των Τμημάτων Μηχανικών στην Πάτρα (Κουκούλι), όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των Τμημάτων από τους Προέδρους και συζήτηση με τα μέλη ΔΕΠ. Στις 8 Δεκεμβρίου ακολούθησε επίσκεψη στα Τμήματα του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα στον Αντικάλαμο όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Τμημάτων από τους Προέδρους και ακολούθησε συζήτηση με Κοσμήτορες και Προέδρους. Ο κ. Μήτκας επισκέφθηκε, επίσης, και τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στο Παλαιό Στρατόπεδο, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των Τμημάτων και συζήτηση με τα μέλη ΔΕΠ.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Στις 14 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ επισκέφθηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου, μετά τη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, ενημέρωσε την πανεπιστημιακή κοινότητα (πρυτανικές αρχές, κοσμήτορες, πρόεδροι Τμημάτων, διευθυντές ΠΜΣ και μέλη ΟΜΕΑ για τη διαδικασία πιστοποίησης των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr