Συρίγος: Έρχεται νόμος - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια

Συρίγος: Έρχεται νόμος - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια

Την διευκρίνιση ότι οι προτάσεις που εμπεριέχονται σε επιστημονική έκθεση για τα Πανεπιστήμια η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και έχει φέρει αντιδράσεις σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς, δεν αποτελούν αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, αλλά μια πρόταση που τέθηκε από μια επιτροπή, έκανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, o υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Συμπλήρωσε πάντως, πως είναι γεγονός ότι το Υπουργείο ετοιμάζεται να φτιάξει τον νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα στις αρχές του επόμενου χρόνου και ότι «τέτοιες προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες γιατί δείχνουν την δυναμική που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα. Δεν είναι προτάσεις του Υπουργείου όμως».


Ένα σοβαρότατο πρόβλημα είναι οι λίγοι που αποφοιτούν και αυτός είναι και ο λόγος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, πρόσθεσε γιατί «έχεις φοιτητές που έχουν βάση εισαγωγής κάτω από την μονάδα στα 20 οι οποίοι δεν έχουν τα ακαδημαϊκά εφόδια να τελειώσουν την σχολή, οπότε εκ των πραγμάτων προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Η λύση που έχει βρεθεί και είναι απολύτως ορθή είναι η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που δεν είναι ένας σταθερός βαθμός. Εξαρτάται από τον μέσο όρο των φοιτητών που γράφουν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πεδίο στις πανελλαδικές εξετάσεις κάθε χρονιά, είναι ένας μεταβαλλόμενος αριθμός».

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Μείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

ΑΕΙ: Διά ζώσης μαθήματα ή χάνεται το εξάμηνο διαμηνύει το Υπουργείο Παιδείας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr