Τι απάντησε ο Κυβ. Εκπρόσωπος για την περίπτωση κλεισίματος των Πανεπιστημίων στις κόκκινες περιοχές

Τι απάντησε ο Κυβ. Εκπρόσωπος για την περίπτωση κλεισίματος των Πανεπιστημίων στις κόκκινες περιοχές

Κλειστά Πανεπιστήμια: Ομαλά λειτουργεί η διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία, καθώς τηρούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών, σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις για κλειστά σχολεία ή πανεπιστήμια στις «κόκκινες» περιοχές, λόγω κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «από τα περίπου 80.000 τμήματα, έχουν κλείσει τα επτά ή τα οκτώ. Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Γιατί όλο το σχέδιο λειτουργίας, έτσι όπως το είχαμε εκπονήσει και σχεδιάσει, φρόντιζε να αντιμετωπίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυσκολίες που θα βρήκαμε μπροστά μας. Υπάρχει ένας πολύ συχνός και τακτικός διαγνωστικός έλεγχος. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που τηρούνται και μέχρι στιγμής η διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια λειτουργεί ομαλά με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι οι περισσότερες άδειες απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και οι πολύ περισσότερες συνταξιοδοτήσεις έφεραν προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων.

Όμως, κατά τον κ. Οικονόμου, «ήδη σήμερα αναλαμβάνουν υπηρεσία 2.200 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αναμένεται το επόμενο διάστημα άλλοι 3.000 να ενταχθούν στο σύστημα, σύνολο περίπου 5.200. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε ό,τι απαιτείται, ό,τι χρειάζεται, για να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία μας, στα δημοτικά, στα γυμνάσια, στα λύκεια και στα πανεπιστήμια».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης στην Ελλάδα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr