Πρυτάνεις: «Υπέρ» της επιστροφής στα δια ζώσης μαθήματα

Πρυτάνεις: «Υπέρ» της επιστροφής στα δια ζώσης μαθήματα

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων των ελληνικών Πανεπιστημίων, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Συμμετείχαν, σε μέρος της συζήτησης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, κι ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Αποστόλης Δημητρόπουλος.

Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η μετάβαση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων σε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία υπό συνθήκες πανδημίας, κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου.


Η Σύνοδος Πρυτάνεων διαβεβαιώνει ότι τα Πανεπιστήμια της χώρας επισπεύδουν την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο πλαίσιο που πρόκειται να οριστεί από την πολιτεία. Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο η Σύνοδος έχει εκφράσει ομόφωνα την ανάγκη της επιστροφής. 

Σύμφωνα με τους πρυτάνεις, επιθυμία και αποφασιστικότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδασκόντων, φοιτητών και εργαζομένων για επιστροφή στην κανονικότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης εκφράζεται από το υψηλό ποσοστό του εμβολιασμού της. Η Σύνοδος χαιρετίζει ιδιαίτερα το φοιτητικό σώμα για την ανταπόκρισή του, η οποία είναι το σημαντικότερο στήριγμα της δια ζώσης εκπαίδευσης υπό τις παρούσες συνθήκες, και απευθύνει έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να ακολουθήσουν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινότητας.

Υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, εν όψει έκδοσης υπουργικών αποφάσεων, τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την ασφαλή μετάβαση στη δια ζώσης εκπαίδευση και διατυπώθηκαν οι προτεραιότητες για χρηματοδότηση και οι ανάγκες για λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα στηρίξουν τη μετάβαση.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει ταχύτητα η έκδοση της ΚΥΑ που θα διέπει τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ μόλις εκδοθεί η ΚΥΑ συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.

Επιπλέον ενημέρωσε τη Σύνοδο για τη διάθεση 400 νέων θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια.

Η Σύνοδος εκφράζει την αισιοδοξία της για την ασφαλή μετάβαση στη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία και καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συστράτευση.

Κυβ. Εκπρόσωπος για Πανεπιστήμια: Για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο μοτίβο πέρα από τη διά ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων

Διδάσκοντες Φιλοσοφικής Αθηνών: Μέτρα προστασίας και υβριδική ή διαδικτυακή διδασκαλία

Εξ' αποστάσεως και όχι δια ζώσης τα μαθήματα αποφάσισε Σχολή κεντρικού ΑΕΙ, προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολών

Μαξίμου: Ανοιχτά θα παραμείνουν τα Πανεπιστήμια

Δια ζώσης όλα τα μαθήματα των φοιτητών στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Μόνο μέσω του «edupass» η είσοδος των φοιτητών σε Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, ΑΕΝ, Κολλέγια, Φροντιστήρια & ΚΞΓ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr