Κυβ. Εκπρόσωπος για Πανεπιστήμια: Για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο μοτίβο πέρα από τη διά ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων

Κυβ. Εκπρόσωπος για Πανεπιστήμια: Για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο μοτίβο πέρα από τη διά ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτώμενος κατά την ενημέρωση για το μοτίβο λειτουργίας των Πανεπιστημίων, ξεκαθάρισε: “Με πολύ ξεκάθαρο τρόπο θα σας πω ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο μοτίβο πέρα από τη διά ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Υπάρχουν φοιτητές που δύο χρόνια δεν έχουν γνωρίσει το αμφιθέατρο, δεν έχουν δει τι σημαίνει παράδοση πανεπιστημιακή, δεν έχουν δει τι σημαίνει εργαστήρια, δεν έχουν γνωρίσει τη φοιτητική ζωή, δεν ξέρουν τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές τους.


Είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως και οι ακαδημαϊκοί, όπως και οι διοικητικοί. Υπάρχουν γονείς που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αντιμέτωποι με τι λογική τι θα κάνουν με τη στέγη των παιδιών τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, που έχουν νοικιάσει σπίτια για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τις σπουδές τους και υπάρχει το πλαίσιο των μέτρων και το εμβόλιο που είναι διαθέσιμο και η δυνατότητα εμβολιασμού και έξω στα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς για την κυβέρνηση δεν υπάρχει και δεν συζητείται άλλο μοτίβο παρά της λειτουργίας των Πανεπιστημίων με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες εκεί” επανέλαβε ο κ. Οικονόμου. 

Παράλληλα, πρόσθεσε “νομίζω ότι υπάρχουν τρόποι πέρα από το πλαίσιο που σας είπα και διαχείρισης των χώρων στα Πανεπιστήμια και ευελιξίας των προγραμμάτων με τους εκπαιδευτικούς και ό,τι άλλο χρειάζεται να συνδράμει η Πολιτεία έτσι ώστε τα μαθήματα και η ακαδημαϊκή χρονιά στο Πανεπιστήμια φέτος να γίνει διά ζώσης.

Αυτό οι πρυτάνεις και το συναισθάνονται και θα ασκήσουν την επιρροή τους προς την κατεύθυνση αυτή. Νομίζω η πανεπιστημιακή κοινότητα ασπάζεται την ανάγκη και την απαίτηση αυτή και των φοιτητών και των οικογενειών τους”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Η απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr