ΚΥΠΡΟΣ: Η απόφαση για την επιστροφή των φοιτητών στα Πανεπιστήμια και Κολλέγια

ΚΥΠΡΟΣ: Η απόφαση για την επιστροφή των φοιτητών στα Πανεπιστήμια και Κολλέγια

Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το πλαίσιο επαναλειτουργίας των φοιτητικών ιδρυμάτων, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σύμφωνα με τον κύριο Χατζηπαντέλα το Υπουργικό αποφάσισε πως την «επαναλειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με φυσική παρουσία σε πληρότητα 2/3 της χωρητικότητας των αιθουσών διδασκαλίας, με απαραίτητη επίδειξη SafePass από τους φοιτητές, τους ακαδημαϊκούς και το άλλο προσωπικό.»

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Σημείωσε δε, πως όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι υπό συνεχή αξιολόγηση και βασίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα της περιόδου.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουν αποφασίσει προ ημερών τις συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξάγονται τα μαθήματα στις εγκαταστάσεις τους. Το ΤΕΠΑΚ θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους ή άτομα που έχουν νοσήσει ενώ οι φοιτητές και το προσωπικό στο πανεπιστήμιο Κύπρου θα μπορούν να προσκομίζουν safe pass.

Οι αποφάσεις των δύο πανεπιστημίων δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση της Κυβέρνησης αφού πρόκειται για αυτόνομους οργανισμούς οι οποίοι επέλεξαν να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα από αυτά που προνοούνται στην πρόταση που θα τεθεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών