Πρωθυπουργός: Προτεραιότητα στις Ιατρικές Σχολές της χώρας

Πρωθυπουργός: Προτεραιότητα στις Ιατρικές Σχολές της χώρας

Στη συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος.

Τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των Ιατρικών Σχολών στην άρτια εκπαίδευση των νέων γιατρών  επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και εξελέγη πρόσφατα. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη για εξωστρέφεια των ΑΕΙ μέσα από συνεργασίες με σχολές του εξωτερικού αλλά και την ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων.


Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητή Καρδιολογίας Γεράσιμο Σιάσο και τον νέο Αναπληρωτή Πρόεδρο, Καθηγητή Χειρουργικής Νικόλαο Αρκαδόπουλο για την εκλογή τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το σύνολο των Πανεπιστημιακών σε όλες τις Ιατρικές Σχολές οι οποίοι, σε συνεργασία με το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, τη μάχη κατά της πανδημίας.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο των Ιατρικών Σχολών στην άρτια εκπαίδευση των νέων γιατρών και την πρωτοποριακή έρευνα. Τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα ζητήσουν από όλες τις Ιατρικές Σχολές τις προτεραιότητες τους, τις οποίες θα εξετάσει η Κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τη βούληση της Κυβέρνησης για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ με ανάπτυξη συνεργασιών με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και με τη λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών. Στη συνάντηση μετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr