Κεραμέως: Τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο

Κεραμέως: Σε κανονική λειτουργία τα Πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Για το τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια η Υπουργός Παιδείας απάντησε, θέλω να είμαι ξεκάθαρη, από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία των Εκπαιδευτικών δομών, συνεπώς καλούμε τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν μαζικά. Ο προγραμματισμός είναι και για ανοικτά Πανεπιστήμια δήλωσε ή κα Κεραμέως.

Το μήνυμα ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, έστειλε με σημερινές της δηλώσεις η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Η Υπουργός Παιδείας ερωτήθηκε αρχικά αν υπάρχει πιθανότητα να ενταχθούν στο σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι εκπαιδευτικοί. «Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Ομως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, αλλά δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο» ήταν η απάντηση της Νίκης Κεραμέως.

Για το ενδεχόμενο να θεσπιστούν κυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, η υπουργός είπε πως «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. […] Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές».

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ.

Κανονικά τον Σεπτέμβριο σχολεία και πανεπιστήμια

Ερωτηθείσα αν υπάρχει σχεδιασμός για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι «έχει δοθεί πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών και ανοίγει η σχετική πλατφόρμα αύριο. Συζητάμε τακτικά με την επιτροπή, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που χορηγούν το εμβόλιο από τα 12».

Σε εκείνο το σημείο, και αφού διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μέχρι στιγμής για υποχρεωτικό εμβολιασμό μαθητών, η υπουργός Παιδείας είπε:

Κατέληξε λέγοντας ότι: «Από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.ό.κ. Εχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας».

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Μείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Πανεπιστήμια της χώρας προτρέπουν τους φοιτητές να εμβολιαστούν

1. Πρυτανικές Αρχές ΟΠΑ: Φοιτητές ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την επιστροφή στην κανονικότητα

2. Πρύτανης ΑΠΘ: Ο εμβολιασμός το μόνο διαβατήριο για την επιστροφή στα αμφιθέατρα

3. Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου: Οι φοιτητές να εμβολιαστούν με την ελπίδα της επιστροφής στα αμφιθέατρα

4. Επιστολή ΕΜΠ προς φοιτητές: Οδεύοντας προς τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά – Προτεραιότητα ο εμβολιασμός

5. Με το βλέμμα στην «επάνοδο στα αμφιθέατρα» το Πανεπιστήμιο Κρήτης προτρέπει τους φοιτητές να εμβολιαστούν

6. Πρύτανης Παν. Θεσσαλίας: Προτρέπουμε να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό φοιτητές και καθηγητές

7. Παν/μιο Ιωαννίνων: Μόνο εξ αποστάσεως οι Ορκωμοσίες - Οι φοιτητές να εμβολιασθούν

8. Πρύτανης ΕΚΠΑ προς φοιτητές: "Εμβολιαζόμαστε τώρα"

9. Πρύτανης Παν/μίου Πατρών: Έκκληση προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr