Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για το θάνατο του καθηγητή Ιωάννη Καζάζη

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για το θάνατο του καθηγητή Ιωάννη Καζάζη

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), Ιωάννη Καζάζη. 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών έχασαν σήμερα έναν πολύτιμο συνεργάτη και αγαπητό φίλο. Η πανεπιστημιακή μας κοινότητα εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θανόντος.


Σε δήλωσή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, ανάφερε «Έχουμε συγκλονιστεί από τον χαμό του φίλου καθηγητή Ιωάννη Καζάζη. Ο Ελληνισμός έχασε σήμερα έναν διακεκριμένο ακαδημαϊκό που υπηρέτησε με πάθος την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας χάνει έναν αγαπημένο φίλο και στενό συνεργάτη. Το όραμα του καθηγητή Καζάζη για τη διάδοση της Ελληνικής  γλώσσας σε κάθε γωνιά του κόσμου θα συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί».

Τη θλίψη του για το θάνατο του Ι. Καζάζη εκφράζει και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών, καθηγητής Κλήμης Μαστορίδης.  «Μπορεί ο Γιάννης Καζάζης να έφυγε από τη ζωή, το πνευματικό του όμως έργο παραμένει μαζί μας και μας φωτίζει. Η Σχολή μας υπόσχεται να τιμά το έργο αυτό και να συνεχίσει απρόσκοπτα να το αναδεικνύει».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr