48ωρη απεργία διοικητικών υπαλλήλων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα οι Διοικητικοί Υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με στόχο την ανατροπή της "πολιτικής της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, και της δημιουργίας κατάστασης αδυναμίας λειτουργίας και κατάρρευσης του δημόσιου Πανεπιστημίου".

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ καλεί αύριο από την έναρξη του ωραρίου στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου, στην Ιατρική Σχολή στο Γουδή, και στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη μία το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με προσυγκέντρωση στις 12.30 στα Προπύλαια.

Τέλος, στις 11:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της Πρυτανείας, μαζί με μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος, φοιτητές του ΕΚΠΑ και εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.


Διαβάστε Επίσης: Σε ποια Πανεπιστήμια αυξήθηκαν οι φοιτητές που δεν πήραν πτυχίο

Σε ανακοίνωση τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ προκηρύσσουν 48ωρη Πανελλαδική απεργία, διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση τους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι και εκατοντάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΑΠΑΝΤΑΜΕ στον εμπαιγμό ΤΩΝ Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας απέναντι στους εργαζόμενους και το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί γνωρίζουμε ότι το μόνο όπλο που διαθέτουμε για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων και της δημιουργίας κατάστασης αδυναμίας λειτουργίας και κατάρρευσης του δημόσιου Πανεπιστήμιου είναι Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ δικός μας ΑΓΩΝΑΣ και του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Βάζουμε τέρμα στον εφησυχασμό και τις αυταπάτες και δίνουμε τη μάχη υπεράσπισης της ζωής μας και του δικαιώματος στην εργασία.

Γι αυτό όλες, όλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και μαζικά συμμετέχουμε στις απεργιακές δράσεις, στην περιφρούρηση και στα απεργιακά μπλόκα :

Στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ την Τετάρτη 17/12/2014 από την έναρξη του ωραρίου.

Στην Ιατρική Σχολή στο Γουδί.

Στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 1 μ.μ. Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 17/12. Η προσυγκέντρωση μας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 12.30.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr