ΑΕΙ: Στα Τμήματα η αρμοδιότητα για το πως θα γίνει η εξεταστική του Εαρ. Εξαμήνου

ΑΕΙ: Στα Τμήματα/Σχολές η αρμοδιότητα για το πως θα γίνει η εξεταστική του Εαρ. Εξαμήνου

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη διεξαγωγή της εξεταστικής εξ αποστάσεως ή δια ζώσης, ανάλογα την απόφαση της κάθε Σχολής/Τμήματος. 

Ανακοίνωση για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, αποφασίζονται τα εξής:

- Εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

- Δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

- Επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Για τη δια ζώσης επανέναρξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, επίκειται έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Για να ενημερωθείτε μόλις αναρτηθεί η νέα Υπουργική Απόφαση πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr