ΑΕΙ: Στα Τμήματα η αρμοδιότητα για το πως θα γίνει η εξεταστική του Εαρ. Εξαμήνου

ΑΕΙ: Στα Τμήματα/Σχολές η αρμοδιότητα για το πως θα γίνει η εξεταστική του Εαρ. Εξαμήνου

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη διεξαγωγή της εξεταστικής εξ αποστάσεως ή δια ζώσης, ανάλογα την απόφαση της κάθε Σχολής/Τμήματος. 

Ανακοίνωση για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, αποφασίζονται τα εξής:

- Εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

- Δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

- Επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Για τη δια ζώσης επανέναρξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, επίκειται έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Για να ενημερωθείτε μόλις αναρτηθεί η νέα Υπουργική Απόφαση πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών