Μέτρα στήριξης σε περιφερειακά Πανεπιστήμια από το νέο ακαδ. έτος θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός

Μέτρα στήριξης σε περιφερειακά Πανεπιστήμια από το νέο ακαδ. έτος θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Παν. Αιγαίου και στο Παν. Δυτικής Μακεδονίας. Τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα, καθώς τα περιφερειακά ΑΕΙ θα χάσουν εισακτέους από την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά λόγω της εφαρμογής, για πρώτη φορά, της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) κατά τις προσεχείς Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου. 

Τα μέτρα θα κινηθούν στον άξονα της στήριξης των φοιτητών που θα μείνουν στα περιφερειακά ΑΕΙ. Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες στην «Καθημερινή» ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την ανώτατη εκπαίδευση, Αγγ. Συρίγος, θα αυξηθεί και ο αριθμός των εισακτέων των περιφερειακών ΑΕΙ, ώστε οι τελικές απώλειες λόγω της ΕΒΕ και των μετεγγραφών να είναι μικρότερες. «Η ελληνική πολιτεία είναι στο πλευρό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κατά απόλυτη προτεραιότητα. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για να μπορέσει να κρατηθεί γερά στα πόδια του και να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στήριξη ειδικώς στα πανεπιστήμια Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και στο Δημοκρίτειο.


Πέραν αυτού, θεωρώ και προσωπική μου υποχρέωση και καθήκον να βοηθήσω ειδικά τα ακριτικά πανεπιστήμια. Με τη βοήθεια όλων, πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Συρίγος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ενδεικτικά, ο υφυπουργός είχε συναντήσεις με βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στους νομούς της περιφέρειας, ενώ άκουσε τους προβληματισμούς των διδασκόντων στο ΑΕΙ. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr