ΑΕΙ: Έως 16 Μαρτίου η αναστολή πρακτικής-κλινικών και απαγόρευση επιστροφής στον τόπο σπουδών

ΑΕΙ: Έως 16 Μαρτίου η αναστολή πρακτικής-κλινικών και απαγόρευση επιστροφής στον τόπο σπουδών

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ: Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την πανδημία COVID-19 για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) και τους φοιτητές επεκτείνονται έως και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2021.

Πιο αναλυτικά, για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) και τους φοιτητές ισχύουν τα εξής:


• Τηλε-εκπαίδευση

• Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης φοιτητών, με εξαίρεση τη δυνατότητα διενέργειας κλινικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α' κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι., κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι..

• Αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία.

• Αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των Α.Ε.Ι..

• Απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των Α.Ε.Ι..

Ακόμη, παρατείνονται τα απαγορευτικά μέτρα για τις μετακινήσεις των φοιτητών προς τον τόπο σπουδών.

Ισχύουν μόνο:

• Μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματοςσπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

• Μετακίνηση προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr