Χρυσοχοΐδης: Τον Απρίλη θα τοποθετηθούν αστυνομικοί στα Πανεπιστήμια από τους ήδη υπηρετούντες ένστολους

Χρυσοχοΐδης: Μέσα στον Απρίλη θα τοποθετηθούν αστυνομικοί στα Πανεπιστήμια από τους ήδη υπηρετούντες ένστολους

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Οι πρώτες "ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ" θα συγκροτηθούν από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

"'Οσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα. Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία".


Οι ομάδες, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα τοποθετηθούν στην πανεπιστημιούπολη και στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αναλυτικά ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο για τη συγκρότηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).

Για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ είπε πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» και ότι «τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr