Τρεις Πρυτάνεις διαφοροποιούνται από την απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων - Κοινή δήλωση

Τρεις Πρυτάνεις διαφοροποιούνται από την απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων - Κοινή δήλωση

Διαφοροποίηση των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από την ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία χαρακτηρίζει την κατάληψη μη αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, καλούν «όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το παρόν και το μέλλον του δημόσιου Πανεπιστημίου να αποφύγουν τις υπερβολές και την όξυνση της κατάστασης με λέξεις, ερμηνείες ή πράξεις που αντικειμενικά μεγεθύνουν τα προβλήματα. Τα Ιδρύματα διαθέτουν θεσμικά και συλλογικά όργανα μέσα στα οποία μπορεί να γίνει συντεταγμένα ο διάλογος για όλα τα θέματα που μας απασχολούν».


Η ανακοίνωση των τριών πρυτάνεων

Κοινή δήλωση Πρυτάνεων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναφορικά με τη χθεσινή (3-3-2021) συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και με αφορμή το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις απόψεις που κατατέθηκαν κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης, επιθυμούμε να επισημάνουμε ότι:

«Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και κηρύττει στους νέους ανθρώπους και σε όλη την κοινωνία το διάλογο και τον ορθό λόγο. Η αναγκαιότητα της διαφύλαξης της λειτουργίας του, με εφαρμογή όλων των δυνατών ειρηνικών μέσων, είναι προφανής. Το ίδιο προφανής είναι και η ανάγκη να παραμένουν τα ΑΕΙ διαρκώς ανοιχτά, με την υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη συστηματική  υποχρηματοδότηση και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η πανδημία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το παρόν και το μέλλον του δημόσιου Πανεπιστημίου να αποφύγουν τις υπερβολές και την όξυνση της κατάστασης με λέξεις, ερμηνείες ή πράξεις που αντικειμενικά μεγεθύνουν τα προβλήματα. Τα Ιδρύματα διαθέτουν θεσμικά και συλλογικά όργανα μέσα στα οποία μπορεί να γίνει συντεταγμένα ο διάλογος για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Το Πανεπιστήμιο είναι ο ομφάλιος λώρος που μας συνδέει με το μέλλον. Και ως τέτοιο, ζωτικό όργανο πρέπει να αντιμετωπίζεται.»

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Νίκος Κατσαράκης
Πρύτανης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Σπύρος Κίντζιος
Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων ζητά να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr