ΔΑΠ: Καλή λευτεριά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Για μία ακόμα φορά, οι λυπηρές μειοψηφίες της βίας και της παρανομίας έκαναν την εμφάνισή τους, πιστοί στην προσπάθειά τους για δημιουργία αναταραχών στα ελληνικά Ανώτατα Ιδρύματα. 

Σήμερα το πρωί, φοιτητές και καθηγητές της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Νομική Σχολή) αντίκρισαν με έκπληξη τα κτίρια να τελούν υπό κατάληψη, από αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η κατάληψη που, ούτως ή άλλως είναι παράνομη, έγινε χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης, γεγονός που αποδεικνύει την περιφρόνηση των συγκεκριμένων τόσο για τα θεσμικά δημοκρατικά όργανα των Φοιτητικών Συλλόγων, όσο και για την άποψη της πλειοψηφίας. 


Απέναντι στην αυθαιρεσία αυτή, φοιτητές και καθηγητές αποδοκίμασαν την παράνομη κατάληψη και προχώρησαν στην πραγματοποίηση μαθήματος στον προαύλιο χώρο της Νομικής Σχολής. Με τον τρόπο αυτό, η πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας δείχνει την πρόθεσή της να κρατήσει όρθιο το Πανεπιστήμιο και να αντιδράσει δημιουργικά, απέναντι στην ισοπέδωση των δυνάμεων της ανομίας. 

Στο περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί και η απρόκλητη επίθεση και εισβολή κουκουλοφόρων το βράδυ της Δευτέρας, στα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. 

Σήμερα, για άλλη μια φορά, έπεσαν οι μάσκες. Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, να ξεκαθαρίσει τη στάση του: Αν συμφωνεί με τις παράνομες καταλήψεις των συνιστωσών της ασυδοσίας να το δηλώσει δημόσια, αλλιώς επιτέλους ας τους μαζέψει. 

Σταματήστε επιτέλους να πληγώνετε, να διαλύετε και να καταστρέφετε τα Ανώτατα Ιδρύματα. 

Καλή λευτεριά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. 

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr