Ομοσπονδία υπαλλήλων ΑΕΙ: Οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις - Δείτε αναλυτικά!

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων της χώρας και το τι αποφάσισαν σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Πειραιά.

Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων της χώρας πραγματοποίησε σήμερα συνέλευση στο ΤΕΙ Πειραιά και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

1. Στήριξη και κάλυψη της 3ωρης στάση εργασίας που αποφάσισε το ΤΕΙ της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του Ν. Ρωμανού φοιτητή του Ιδρύματος του.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

2. Στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και Τετάρτη από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών

3. Απόφαση για 24ωρη αγωνιστική και ενημερωτική δράση των πρωτοβάθμιων συλλόγων ακριβώς μπροστά από όλα τα κτήρια Διοίκησης όλων των ιδρυμάτων για το θέμα της διαθεσιμότητας – απολύσεων.

4. Απόφαση για συγκέντρωση του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και των μελών των πρωτοβάθμιων συλλόγων έξω από το Ξενοδοχείο Διβάνι (Καβούρι) την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 17.00, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων, προκειμένου να κάνουμε δυναμική παρέμβαση για το θέμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας και της επαπειλούμενης απόλυσης των συναδέλφων μας.

5. Απόφαση για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου μας την επόμενη εβδομάδα σε ημερομηνία που θα προσδιορισθεί, σε αναμονή και σχετικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να συμπέσουμε. (Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση).

6. Κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας προς άλλους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού Τομέα και κυρίως αυτούς που αντιμετωπίζουν θέματα διαθεσιμότητας, προκειμένου να βρούμε ένα κοινό βηματισμό και να συμπτύξουμε ένα μαζικότερο μέτωπο αγώνα. (Θα ακολουθήσει άλλη ανακοίνωση).

Συνάδελφοι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συγκυβέρνηση ακολουθώντας εδώ και πολύ καιρό μια παρελκυστική τακτική, για το θέμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας, προσανατολίζεται στην απόλυση των συναδέλφων μας.

Αντιτασσόμαστε σ αυτόν τον μακρόχρονο εμπαιγμό και εκ των πραγμάτων οφείλουμε όλοι να σταθούμε αγωνιστικά στο πλευρό τους και να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την επαναφορά όλων ανεξαιρέτως στα ιδρύματα.

Αυτή ήταν η απόφαση μας εξ αρχής και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε αταλάντευτα μέχρι τη δικαίωση μας.

Δεν χωρούν αυταπάτες, η άθλια κυβερνητική πολιτική κλιμακώνεται διαρκώς και μας έχει εξουθενώσει. Γι’ αυτό πρέπει να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας.

Διεκδικούμε

– Την ανάκληση των ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα και την επανένταξη όλων των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων μας στις υπηρεσίες τους.

– Την υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας – Την αποκατάσταση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων Την κατάργηση των διατάξεων του Ν.4250/20154 για την αξιολόγηση και τον έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου

– Την κατάργηση της φορομπηχτικής πολιτικής (ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος

– Την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων που διέπουν τα της λειτουργίας της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και νόμων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr