Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν θέλουν την ευθύνη καθορισμού των εισακτέων

Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ διστάζουν, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, να αναλάβουν την αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των εισακτέων καθώς η ευθύνη είναι μεγάλη.

Ο κ. Λοβέρδος στην τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι το κράτος πρέπει να απέχει από τη λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και το καθήκον του πρέπει να περιοριστεί αποκλειστικά στην αξιολόγηση και τη χρηματοδότηση.

Με βάση την πιο πάνω αρχή δόθηκε η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ να ιδρύουν μόνα τους μεταπτυχιακά και εργαστήρια ενώ το Υπουργείο, είναι θετικό στον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων και των μετεγγραφών από τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Ο υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι λείπει η οργανωμένη συζήτηση με τους φοιτητές δηλώνοντας τα εξής:

Για αυτό πήραμε την πρωτοβουλία και ανακοινώσαμε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πρόθεση θέσπισης εκ νέου συμμετοχής των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την προϋπόθεση όμως ότι θα ανασυγκροτήσουν την ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ. Εδώ θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση. Μετά τις αλλαγές του 2000 ο όρος ΕΣΕΕ πια δεν στέκει. Πρόκειται για ΕΦΕΕ Πανεπιστημίων και ΕΦΕΕ ΤΕΙ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr