Συρίγος: Θα σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 0,6

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Συρίγος: Θα σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 0,6

«Η πιο σημαντική αλλαγή, που γίνεται άμεσα, είναι η νομοθέτηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια», δήλωσε ο Αγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «Θα σταματήσει αυτό το απαράδεκτο που βλέπαμε, με 0,6 στα 20 να περνάει κάποιος στο πανεπιστήμιο». «Πρέπει να υπάρξει φρένο στο να μπαίνουν άτομα που δεν αποφοιτούν ποτέ. Το ποσοστό αποφοιτήσεως είναι μόλις 8%», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Όταν μπαίνεις με 0,6 σημαίνει ότι έδωσες τρεις λευκές κόλλες και στο 4ο μάθημα έγραψες τρεις αράδες. Άρα ή δεν έχει τις μαθησιακές βάσεις να συνεχίσει ή το έκανες επίτηδες».

Αναφορικά με την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι κανένας δεν επιθυμεί να βλέπει την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια. «Εξαναγκάζεται να μπαίνει, γιατί όλα τα άλλα συστήματα δεν απέδωσαν», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί ότι με τις αλλαγές θα επηρεαστούν τα περιφερειακά πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος απάντησε: «Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πληγούν τα περιφερειακά πανεπιστήμια, γι' αυτό κοιτάζουμε να πάρουμε παράλληλα μέτρα» ενώ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε τρία συγκεκριμένα πανεπιστήμια επισημαίνοντας ότι «πρέπει να δοθεί έμφαση στις φοιτητικές εστίες».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.