Διγαλάκης: Θα συνεχίσω να υπηρετώ το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο

Διγαλάκης: Θα συνεχίσω να υπηρετώ το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την ευκαιρία που μου έδωσε να υπηρετήσω την ανώτατη εκπαίδευση και από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χανιών Βασίλης Διγαλάκης.

«Μαζί με τους συνεργάτες μου, ανταποκριθήκαμε τόσο στο μεταρρυθμιστικό έργο, όσο και στην ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, επιλύοντας ταυτόχρονα χρονίζοντα προβλήματα», προσθέτει.


«Βασικοί άξονες των μεταρρυθμίσεων αυτών στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης στους προηγούμενους 18 μήνες ήταν:

- ο στρατηγικός σχεδιασμός και η αξιολόγηση με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης

- η μείωση της γραφειοκρατίας στη διαχείριση των ερευνητικών προγραμμάτων

- η ενίσχυση της εξωστρέφειας με το νέο πλαίσιο για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα και τις συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια

- ο εξορθολογισμός του πλαισίου μετεγγραφών

- η αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης των πρυτανικών αρχών για την καλύτερη διακυβέρνηση των πανεπιστημίων

- η καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές όλων των οργάνων διοίκησης των πανεπιστημίων», διευκρινίζει ο κ. Διγαλάκης.

Τέλος, σημειώνει,  παραδόθηκε, ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα μέλη της κυβέρνησης και ειδικά στους δύο νέους υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Θα συνεχίσω να υπηρετώ τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως κάνω εδώ και 25 χρόνια.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι και να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης από τη θέση που μου εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μου, όπως έκανα από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου με ισχυρό αίσθημα ευθύνης», καταλήγεις την ανακοίνωσή του ο κ. Διγαλάκης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr