Θα ανοίξουν κανονικά τα Πανεπιστήμια;

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Θα ανοίξουν κανονικά τα Πανεπιστήμια;

Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε όπως είχε εξαγγείλει το προηγούμενο διάστημα, το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών συμπεριλαμβανομένων και των Πανεπιστημίων της χώρας. Όπως τόνισε η ίδια, οι αποφάσεις ελήφθησαν ύστερα από ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την COVID-19.

Απευθυνόμενη στους φοιτητές η κα Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι δοκιμάστηκαν πολύ, αφού για πολλές εβδομάδες παρέμειναν μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον που είναι το Πανεπιστήμιο, καθώς από τους φίλους και την καθημερινότητά τους. Τους επαίνεσε για τη γρήγορη προσαρμογή τους και τους συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της περασμένης ακαδημαϊκής χρονιάς χάρη στις προσωπικές τους θυσίες και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Επιπλέον, εστίασε στο ότι το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο θα είναι μεν εξίσου απαιτητικό από πλευράς προσοχής λόγω της COVID-19, αλλά πιο παραγωγικό για τους φοιτητές.

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάσουν, μέσα από την κεντρική σελίδα στο www.foititikanea.gr τις αποφάσεις του κάθε Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για το πως θα λειτουργήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος και συγκεκριμένα για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021.

Κλείνοντας την ομιλία της η υπουργός τόνισε:

“Δεν είναι εύκολες οι αποφάσεις, μελετάμε όλες τις πτυχές του προβλήματος, πορευόμαστε βήμα-βήμα με τους εξαιρετικούς ειδικούς που εμπιστευόμαστε, αναθεωρούμε αν χρειαστεί τις όποιες αποφάσεις.”

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα έχει ως εξής:

Παρουσίαση των μέτρων σε γράφημα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.