Βραβείο εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας 2020

Βραβείο εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας 2020

Το IΔPYMA TEXNOΛOΓIAΣ KAI EPEYNAΣ προκηρύσσει, για τριακοστή φορά φέτος, το Bραβείο Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού για Eξαίρετη Πανεπιστημιακή Διδασκαλία. Tο βραβείο είναι ετήσιο εις μνήμην του Bασίλη Ξανθόπουλου και του Στέφανου Πνευματικού, καθηγητών του Πανεπιστημίου Kρήτης και μελών του ITE, που δολοφονήθηκαν το βράδυ της 27ης Nοεμβρίου 1990 στο Hράκλειο, τη  στιγμή που επιτελούσαν από κοινού το διδακτικό λειτούργημα. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Η έννοια αυτή δεν εξαντλείται μόνο στην ικανότητα σαφούς, κατανοητής και ενδιαφέρουσας διδασκαλίας από την έδρα. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που ανοίγουν επιστημονικούς δρόμους στον φοιτητή, τον εμπνέουν και τον καθοδηγούν στην έρευνα, τον καθιστούν δε κοινωνό του επιστημονικού ήθους και της ανιδιοτελούς αναζήτησης της αλήθειας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


  1. Eπιλόγιμοι για το βραβείο μπορούν να είναι μέλη ΔEΠ των ελληνικών AEI, ειδικοί επιστήμονες και άλλο διδακτικό προσωπικό, μέλη ερευνητικών κέντρων με πανεπιστημιακό διδακτικό έργο, καθώς και όσοι είχαν στο παρελθόν κάποια από τις παραπάνω ιδιότητες (π.χ., ομότιμοι καθηγητές). Tο βραβείο, ωστόσο, απονέμεται μόνο σε ζώντες.
  2. Oι υποψήφιοι προτείνονται από πρόσωπο ή πρόσωπα (π.χ., διδάσκοντες ή διδασκομένους) που έχουν γνώση του διδακτικού έργου των προτεινομένων. Oι προτάσεις πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και ενυπόγραφες, θεωρούνται εμπιστευτικές και μπορούν να επανεξετάζονται, μαζί με νεότερες, σε επόμενα έτη. Επικοινωνία των προτεινομένων με τη Γραμματεία ή με τα μέλη της Επιτροπής του Βραβείου δεν ενθαρρύνεται.
  3. Tο βραβείο έχει, κατ’ αρχάς, τριετή θεματικό κύκλο, Θετικές Επιστήμες, Eπιστήμες του Aνθρώπου και Tεχνών και Bιοϊατρικές Επιστήμες. Για το 2020, γίνονται αποδεκτές προτάσεις που εμπίπτουν στον θεματικό κύκλο των Βιοϊατρικών Επιστημών.
  4. Tο βραβείο απονέμεται από Eπιτροπή Aκαδημαϊκών Δασκάλων και Επιστημόνων, που καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημών. Tα μέλη της Eπιτροπής γνωστοποιούνται σε κάθε ενδιαφερόμενο.
  5. H Eπιτροπή, συλλέγοντας ενδεχομένως και πρόσθετα στοιχεία, αξιολογεί τις προτάσεις.
  6. H απονομή του βραβείου γίνεται την ή περί την 27η Nοεμβρίου, ημερομηνία της δολοφονίας του Στέφανου Πνευματικού και του Bασίλη Ξανθόπουλου.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Oι προτάσεις για το 2020 πρέπει να ταχυδρομηθούν έως 30 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη, στη διεύθυνση: Γραφείο Προέδρου, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Ν. Πλαστήρα 100, Τ.Θ. 1385, Βασιλικά Βουτών, Τ.Κ. 700 13 Ηράκλειο Κρήτης. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι προτάσεις θα πρέπει να σταλούν απαραιτήτως ΚΑΙ ηλεκτρονικά στο ακόλουθο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Διαφορετικά η πρόταση δεν θα θεωρείται έγκυρη. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν το κείμενο της προκήρυξης και πληροφορίες από την Γραμματεία του Βραβείου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στο τηλέφωνο 2810391509 και στον ιστότοπο: www.forth.gr.

ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ (1991 - 2019)

1991

Π. KΡΙΕΖHΣ, EΦΑΡΜΟΣΜEΝΑ MΑΘΗΜΑΤΙΚA

2006

Ι. ΙΩΑΝΝIΔΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚH

1992

Δ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛHΣ, AΡΧΑΙΟΛΟΓIΑ

2007

Α. ΜΑΝΙΤAΚΗΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚO ΔIKΑΙΟ

1993

K. ΓΑΡΔIΚΑΣ, IΑΤΡΙΚH

2008

Χ. ΡΟYΣΣΟΣ, ΙΑΤΡΙΚH

1994

E. ΣΑΡΡHΣ, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚH ΦΥΣΙΚH & TΕΧΝΟΛΟΓIΑ

2009

Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟYΛΟΥ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚA

1995

A. ΓΑΖHΣ, NΟΜΙΚH

2010

Α. ΜΠΑΛΤAΣ, ΦΙΛΟΣΟΦIΑ ΤΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

1996

Π. ΣΟΥΚAΚΟΣ, IΑΤΡΙΚH

2011

Π. ΜΑΧΑIΡΑΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚH

1997

I. TΕΓOΠΟΥΛΟΣ, EΠΙΣΤHΜΗ HΛ/ΓΟΥ MΗΧΑΝΙΚΟY

2012

ΣΤ. ΤΡΑΧΑΝAΣ, ΦΥΣΙΚH

1998

T. ΠΕΣΚΕΤΖHΟΛIΤΗ, AΓΓΛΙΚH ΦΙΛΟΛΟΓIΑ

2013

Μ. ΕΥΘΥΜIΟΥ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚH ΙΣΤΟΡIΑ

1999

K. ΣEΚΕΡΗΣ, IΑΤΡΙΚH

2014

Δ. ΤΡΙΧOΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓIΑ

2000

B. ΔΟΥΓΑΛHΣ, EΦΑΡΜΟΣΜEΝΑ MΑΘΗΜΑΤΙΚA

2015

Γ. ΓΚΑΖΕΤΑΣ,

ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗΔΑΦΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

2001

Π. ΜΟΥΛΛAΣ, NΕΟΕΛΛΗΝΙΚH ΦΙΛΟΛΟΓIΑ

2016

Π. ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ, ΠΟΛ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2002

Θ. ΜΟΥΝΤΟΚΑΛAΚΗΣ, ΙΑΤΡΙΚH

2017

Μ. ΚΟΥΤΣΙΛΙΕΡΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ

2003

Π. ΛΑΜΠΡOΠΟΥΛΟΣ, ΦΥΣΙΚH

2018

Α. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

2004

Θ. ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖHΣ, ΘΕΑΤΡΟΛΟΓIΑ

2019

Β. ΚΑΛΦΑΣΙΛΟΣΟΦΙΑ

2005

Χ. ΜΟΥΤΣOΠΟΥΛΟΣ, ΙΑΤΡΙΚH

 

 

 


Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr