Το σχέδιο για την ημερομηνία επιστροφής των φοιτητών στα Πανεπιστήμια!

Οι εισηγήσεις για την επιστροφή των φοιτητών στα Πανεπιστήμια - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Κλειστά Πανεπιστήμια-ΣχολέςΓονείς και φοιτητές αναμένουν τις αποφάσεις για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τα Πανεπιστήμια. Πληροφορίες από τις εισηγήσεις των ειδικών προς τον Πρωθυπουργό. 

Το Σχέδιο των 63 ημερών που παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα και που θα φτάσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου βρίσκεται πλέον στα χέρια της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ώστε να καταλήξουν σε αποφάσεις μέσα στα επόμενα 24ωρα.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Οι ειδικοί, σύμφωνα με το σχέδιο προτείνουν η επιστροφή των φοιτητών στα Πανεπιστήμια να γίνει προς τα μέσα Ιουνίου με ενδεχόμενο επέκτασης του ακαδημαϊκού εξαμήνου κατά τρεις εβδομάδες.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΑΕΙ: Μόνο εξετάσεις και εργαστηριακά μαθήματα - Πώς θα επαναλειτουργήσουν

Το σίγουρο είναι πως στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία.

Το επόμενο βήμα στις 4 Μαΐου φαίνεται πως θα είναι η απελευθέρωση των μετακινήσεων, αλλά θα απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Την ίδια ημερομηνία (4 Μαΐου) θα έχουμε άνοιγμα επιχειρήσεων, εκτός των πολυκαταστημάτων, κάτω από αυστηρούς κανόνες. Αναμένεται δε να προσδιοριστεί το μέγεθος με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. Ακόμη ανοίγουν υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια και η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο με ραντεβού.

Όσον αφορά στα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και σταδιακά τα υπόλοιπα.

Στις 15 Ιουνίου προτείνεται άνοιγμα υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και  παιδότοπων, πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων. Επίσης αναμένεται τότε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εκδηλώσεων και χώροι φεστιβάλ.

Για την ίδια ημερομηνία (15 Ιουνίου) η εισήγηση είναι να ανοίξουν καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώροι κατασκήνωσης.

Το ίδιο διάστημα θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης με τα τραπεζοκαθίσματα να απέχουν μεταξύ τους ενάμισι μέτρο.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες. Τότε αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια.

Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το ίδιο διάστημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η λειτουργία των ξενοδοχείων με όριο πληρότητας.

Το σχετικό απόσπασμα για τα Πανεπιστήμια:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr