Υπουργός Επικρατείας: Θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης

Υπουργός Επικρατείας: Θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πριν από λίγο σε τηλεοπτική του εμφάνιση πως θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

«Θα κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή για επανέλθουμε σταδιακά. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και συνεπείς στο πλάνο μετάβασης στην κανονικότητα.», είπε ο υπουργός.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Σε πρώτη φάση ανοίγουν, όπως είπε, ειρηνοδικεία υποθηκοφυλακεία, από 27 Απριλίου. Από 4 Μαΐου θα έχουμε σταδιακά ανοίγματα και σε καταστήματα και άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πώς «η όλη φάση θα διαρκέσει ένα δίμηνο», δηλαδή όλο τον Μάιο και Ιούνιο.

Σχετικά με το άνοιγμα των Εκπαιδευτικών δομών, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού. «Η μετάβαση στην ομαλότητα περιλαμβάνει βεβαίως το άνοιγμα όλων το βαθμίδων της Εκπαίδευσης».

Και πρόσθεσε: «Εάν υπάρξει μια έντονη αντίδραση του ιού με την αναστολή των μέτρων δεν θα διστάσουμε να πάρουμε και μέτρα τα οποία θα επαναφέρουν ένα επίπεδο αυστηρότητας».

«Η γ΄ λυκείου θα προταχθεί λόγω εξετάσεων», είπε ο υπουργός και τόνισε πως ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο και επεξεργασμένο πλάνο, ενώ συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι για πανελλαδικές».

Ο τουρισμός θα ξεκινήσει από Ιούνιο, προσέθεσε, για να διασφαλίσουμε το επίπεδο που έχουμε σήμερα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας. Οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αμόλυντοι και θα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς το καλοκαίρι, υποστήριξε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα νέων κρουσμάτων αλλά έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

*Όπως και να έχει τον τελευταίο λόγο για το εάν και πως θα ανοίξουν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας έχει το Μέγαρο Μαξίμου.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr